Werkzaamheden

Verdubbeling Gooiseweg

Locatie

Gooiseweg (N305) tussen de kruising met de Gooimeerdijk Oost (N704) en de Nijkerkerweg (N301).

Periode

De (voorbereidende) werkzaamheden voor de baanverdubbeling van de Gooiseweg starten januari 2019 en duren tot medio 2021.

GOOISEWEG FASE 3

De N305 Gooiseweg is voor zowel Almere, Zeewolde als Lelystad Airport een belangrijke verbindingsweg. Bij incidenten op de A6, A27 en A28 vormt de weg ook een alternatieve route voor verkeer. Op dit moment is nog één deel van de Gooiseweg niet verdubbeld. Het verdubbelen van dit laatste deel staat de komende jaren op de planning. Tussen de kruising met de Gooimeerdijk-Oost (N704) en de Nijkerkerweg (N301) liggen straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per richting. Ook de aansluiting van de Gooiseweg op de rotonde bij de kruising met de Nijkerkerweg, en de kruising met de Gooimeerdijk-Oost worden op de verdubbeling aangepast.

Het verdubbelen van dit laatste deel van de Gooiseweg zorgt voor een goede aansluiting op het omliggende wegennet, een betere doorstroming van het verkeer, kortere reistijd en een grotere verkeersveiligheid. Daarnaast zijn wij zo goed voorbereid op de toename van het verkeer in de regio.

VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN

Sinds januari 2019 zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang. Voordat de weg er komt te liggen, wordt de grond hiervoor klaargemaakt. Dit gebeurt door het aanbrengen van een zogenaamde voorbelasting van 95.000 m³ zand. Deze extra belasting van zand zorgt er voor dat de ondergrond gaat inklinken zodat verzakkingen in de toekomst worden voorkomen. Het zand blijft vervolgens zeker een jaar liggen. Daarna is de grond voldoende samengedrukt en kan de weg worden aangelegd.

Naast het aanbrengen van de voorbelasting worden er ook een aantal onderdoorgangen aangelegd die de tochten met elkaar verbindt. In het najaar is begonnen met het aanbrengen van de wapening hiervoor. Onderstaande foto geeft hier een beeld van. Tegen het einde van 2019 zijn de onderdoorgangen gereed. Er wordt dan ook begonnen met het planten van bomen.

Het begin van de wapening bij het aanleggen van de onderdoorgangen bij de Gooiseweg

VEELGESTELDE VRAGEN

Antwoorden op veelgestelde vragen over de verdubbeling van de N305 Gooiseweg vindt u hier. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar gooiseweg3@flevoland.nl.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hoe

Waarom

  • Betere doorstroming van het verkeer en daarmee een kortere reistijd.
  • Het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio.
  • Grotere verkeersveiligheid

Planning

Inmiddels ligt de gehele voorbelasting en is aannemer De Waard bezig met het afronden van de werkzaamheden aan de onderdoorgangen bij de Gooiseweg. Deze onderdoorgangen verbinden de tochten. Eind 2019 begint v.d. Bijl & Heierman b.v. met het planten van bomen.

Wanneer zijn we klaar?

Eind januari 2019 De voorbereidende werkzaamheden starten, zoals het aanbrengen van de voorbelasting.
Augustus 2019 t/m najaar 2020 Het zand van de voorbelasting krijgt in deze periode voldoende ruimte om te zorgen voor een stevige onderlaag.
Winter 2019-2020 Aanplant nieuwe bomen
Najaar 2020 Start werkzaamheden voor het verdubbelen van de weg.
Medio 2021 Werkzaamheden gereed

Delen op social media

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor algemene vragen kunt u het beste contact opnemen met Provincie Flevoland via telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevowegen.nl.