Werkzaamheden

Verbreding Hogering Almere

Locatie

Tussen A6 en Hollandsedreef

Periode

2020-2023

VERBREDING HOGERING ALMERE

Het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere investeren samen in een goede bereikbaarheid van Almere. Zo maakt provincie Flevoland de Hogering de komende jaren klaar voor de groei van Almere. Van 2020 tot 2023 gaat de Hogering op de schop, tussen de A6 en de Contrabasweg. In beide richtingen komt er een rijstrook bij en bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef rijdt het verkeer straks door een tunnelbak onder deze kruisingen door. Voor het verkeer dat de wijken in en uit wil, worden langs de Hogering parallelbanen aangelegd. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat het verkeer de komende jaren weer vlot én veilig door kan rijden.

Werk aan de weg brengt hinder met zich mee. In dit geval in de vorm van omleidingsroutes en een verlaagde snelheid op de Hogering, ter plaatse van het werk. Via verschillende communicatiekanalen houden we u op de hoogte zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken over de voor u beste route. Wij organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten. Ook bent u van harte welkom om uw vragen te stellen aan medewerkers van de provincie en aannemer Gebr. Van der Lee op donderdagmiddag tussen 13.00 – 16.00 uur  bij ons informatiecentrum aan de Katernstraat 8 in Almere.

BEKIJK DE NIEUWE HOGERING

Wilt u weten hoe de nieuwe Hogering er straks uit komt te zien? Dat kan via onze 3D-visualisatie. Ga naar de website pro.tik-app.nl

 

 

Hoe

Waarom

  • Om de groei en ontwikkeling van Almere de komende jaren mogelijk te maken
  • De groei van Almere Poort en in de toekomst Almere Pampus zorgt voor een toename van verkeer
  • Met de verbreding van de Hogering verbeteren we de doorstroming en de bereikbaarheid van Almere

Planning

De voorbereidende werkzaamheden rond de verbreding van de Hogering starten zijn in januari 2020 gestart door aannemersbedrijf Gebr. Van der Lee uit Lelystad. Daarnaast is Gebr. Van der Lee momenteel bezig met het verder uitwerken van het ontwerp en het opstellen van een definitieve planning voor de werkzaamheden.

Wanneer we klaar zijn?

2019 Opstellen ontwerp en planning
Januari 2020 Start voorbereidende werkzaamheden
2023 Werkzaamheden gereed

Delen op social media

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor algemene vragen kunt u het beste contact opnemen met Provincie Flevoland via telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevowegen.nl.

Wilt u op de hoogte worden gehouden omtrent dit project?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt regelmatig updates rondom dit specifieke project, waardoor u altijd op de hoogte bent.

Aanmelden voor nieuwsbrief