Werkzaamheden

Verbreding Hogering Almere

Locatie

Tussen A6 en Hollandsedreef

Periode

De verbreding van de Hogering Almere start naar verwachting in 2019

VERBREDING HOGERING ALMERE

De provincie gaat een deel van de Hogering Almere verbreden. Bij deze verbreding gaan we een extra rijstrook aanleggen in beide richtingen. Bij 2 kruisingen komt de Hogering verdiept te liggen, waardoor de kruisingen ongelijkvloers worden. De werkzaamheden zullen plaatsvinden tussen de A6 en de Hollandsedreef. De aanpak van de Hogering is nodig om de groei van het verkeer de komende jaren mogelijk te maken. We verbeteren hiermee de bereikbaarheid van Almere. Provincie Flevoland werkt in dit project samen met gemeente Almere en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De verbreding van de Hogering is onderdeel van de afspraken om de Stedelijke Bereikbaarheid van Almere (SBA) te verbeteren. U vindt meer informatie over de SBA op de website van Almere 2.0 en Metropoolregio Amsterdam. Door berichtgeving in onze digitale nieuwsbrief en huis-aan-huis-bladen in Almere Poort en Literatuurwijk informeren we bewoners en weggebruikers zo goed mogelijk over het verdere verloop van het project. Op de websites van de gemeente Almere en provincie Flevoland wordt actuele informatie over de stand van zake van het project geplaatst. Ook organiseren we regelmatig informatiebijeenkomsten.

 

Hoe

Waarom

  • Om de groei en ontwikkeling van Almere de komende jaren mogelijk te maken
  • De groei van Almere Poort en in de toekomst Almere Pampus zorgt voor een toename van verkeer
  • Met de verbreding van de Hogering verbeteren we de doorstroming en de bereikbaarheid van Almere

Planning

De werkzaamheden rond de verbreding van de Hogering starten naar verwachting in 2019. In 2018 is het project Verbreding Hogering Almere aanbesteed en is de uitvoering gegund aan aannemersbedrijf Gebr. Van der Lee uit Lelystad. Van der Lee is momenteel bezig met het maken van een ontwerp en het opstellen van een planning voor de werkzaamheden.

Wanneer we klaar zijn?

2019 Opstellen ontwerp en planning
2e helft 2019 Start uitvoeringswerkzaamheden
2022 Werkzaamheden gereed

Delen op social media

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor algemene vragen kunt u het beste contact opnemen met Provincie Flevoland via telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevowegen.nl.

Wilt u op de hoogte worden gehouden omtrent dit project?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt regelmatig updates rondom dit specifieke project, waardoor u altijd op de hoogte bent.

Aanmelden voor nieuwsbrief