Werkzaamheden

Infrastructuur Lelystad Airport

Locatie

Verbindingsweg N727 bij Lelystad Airport met een halve aansluiting (afslag 9) op de A6.

Periode

Deze werkzaamheden staan gepland voor de periode 2018 - 2021.

INFRASTRUCTUUR LELYSTAD AIRPORT

Voor de uitbreiding van Lelystad Airport is een betere bereikbaarheid nodig. Daarom werkt de Provincie Flevoland, samen met het Rijk, gemeente Lelystad en het regionale bedrijfsleven, sinds 2016 gefaseerd aan een aantal infrastructurele projecten.

1e deel Anthony Fokkerweg

Eén van deze projecten is de aanleg van een ontsluitingsweg. Deze weg loopt vanaf de Larserweg (N302), langs de Meerkoetentocht naar de Talingweg. Op 13 november 2017 is de weg, ook wel het eerste deel van de Anthony Fokkerweg genoemd, opengesteld voor verkeer. Het eerste deel van de Anthony Fokkerweg zorgt voor een toegang naar de nieuwe luchthaventerminal aan de noordwestzijde van de start- en landingsbaan. Daarnaast ontstaat er ook een verbinding met Lelystad Airport Businesspark en de circuits en bedrijven aan de Talingweg. Langs de Anthony Fokkerweg is ook een fietspad aangelegd, welke vanaf augustus 2018 kan worden gebruikt door fietsers.

2e deel Anthony Fokkerweg en aansluiting op A6

Het volgende project gaat medio 2019 van start. Het betreft de aanleg van de verbindingsweg N727, het tweede deel van de Anthony Fokkerweg. Deze weg verbindt het eerste deel van de Anthony Fokkerweg met de snelweg A6. De halve aansluiting met de A6 zorgt voor een betere verdeling van het verkeer: het bevordert de doorstroming, verbetert de bereikbaarheid van de luchthaven voor verkeer vanuit de Randstad en vermindert de verkeersdruk bij afslag 10 Lelystad. De uitvoeringswerkzaamheden voor de provinciale verbindingsweg met de halve aansluiting op de A6 (afslag 9) duren tot begin 2021.

Rechtstreekse bus naar Lelystad Airport

Naast veranderingen in het gebied rondom de luchthaven, neemt de Provincie Flevoland samen met de gemeente Lelystad ook OV-maatregelen bij NS-station Lelystad Centrum. Langs de huidige weg komt een vrijliggende busbaan en een nieuwe weg langs het spoor. Dit om vertraging van de bus in het centrum van Lelystad te voorkomen. Daarmee ontstaat een goede aansluiting met het openbaar vervoer van minstens twee bussen per uur naar Lelystad Airport. Daarnaast wordt de bushalte bij het station aangepast, zodat een herkenbare haltevoorziening voor de luchthaven ontstaat.

Verbreding A6 Almere Oostvaders – Lelystad

Op de A6 tussen Almere Oostvaders en Lelystad is het verkeer de afgelopen jaren flink toegenomen. Rijkswaterstaat vergroot de capaciteit van de weg door deze over een lengte van 16 km te verbreden van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken. Dit moet zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Bovendien zijn zowel Flevoland, Noord-Nederland, de Randstad en Lelystad Airport in de toekomst beter bereikbaar. Lees meer op www.rijkswaterstaat.nl/a6lelystad.

 

Hoe

Waarom

  • De aanleg van de verbindingsweg N727 met een halve aansluiting op de A6 zorgt voor een betere verdeling van het verkeer, wat de doorstroming en de bereikbaarheid van de luchthaven bevordert.
  • De halve aansluiting (afslag 9) op de A6 zorgt voor minder verkeersdrukte bij afslag 10 Lelystad en wordt zo ontworpen dat in de toekomst een hele aansluiting en een aansluiting naar de Warandedreef mogelijk is.
  • Door de OV-maatregelen bij Lelystad Centrum rijden straks minstens twee bussen per uur naar Lelystad Airport.

Planning

Op 13 november is het eerste deel van de Anthony Fokkerweg geopend voor publiek. Vanwege het intensieve bouwverkeer, onder andere door de komst van Inditex, is een gedeelte van de asfaltdeklaag aan het begin van de Anthony Fokkerweg in juni 2018 aangebracht. Daarnaast is het fietspad afgerond. Eind augustus 2018 is het fietspad opgesteld voor fietsers. Het definitief ontwerp voor het tweede deel van de Anthony Fokkerweg, de verbindingsweg, is gereed. Het contract is opgesteld en het project bevindt zich in de fase van de aanbesteding.

Wanneer zijn we klaar?

November 2017 Eerste deel Anthony Fokkerweg geopend.
December 2018 Selectiefase afgerond. Geschikte bedrijven beginnen nu met het opstellen van inschrijvingsdocumenten.
Zomer 2019 Bekend welk bedrijf de werkzaamheden gaat uitvoeren.
Na de zomer 2019 Eerste werkzaamheden voor het aanleggen van het tweede deel van de Anthony Fokkerweg en de aansluiting op de A6.
Begin 2021 Werkzaamheden tweede deel Anthony Fokkerweg gereed en de aansluiting op de A6 gereed.

Delen op social media

Bekijk Infrastructuur Lelystad Airport

Weten hoe Infrastructuur Lelystad Airport er straks uit komt te zien? Dat kan! In onze 3D-visualisatie is de nieuwe weg vanuit verschillende gezichtspunten te zien. Via deze link kun je een kijkje nemen. Ook is hier een projectfilm te vinden waarin uitgelegd wordt wat er precies gaat veranderen.

Bekijk Infrastructuur Lelystad Airport in 3D

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor algemene vragen kunt u het beste contact opnemen met Provincie Flevoland via telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevowegen.nl.