Werkzaamheden

N305 Gooiseweg fase 3

Locatie

Gooiseweg (N305) tussen de kruising met de Gooimeerdijk Oost (N704) en de Nijkerkerweg (N301).

Periode

De (voorbereidende) werkzaamheden voor de baanverdubbeling van de Gooiseweg starten januari 2019 en duren tot medio 2021.

GOOISEWEG FASE 3

De N305 Gooiseweg is voor zowel Almere, Zeewolde als Lelystad Airport een belangrijke verbindingsweg. Bij incidenten op de A6, A27 en A28 vormt de weg ook een alternatieve route voor verkeer. Op dit moment is nog één deel van de Gooiseweg niet verdubbeld. Het verdubbelen van dit laatste deel staat de komende jaren op de planning. Tussen de kruising met de Gooimeerdijk-Oost (N704) en de Nijkerkerweg (N301) liggen straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per rijrichting. Ook de aansluiting van de Gooiseweg op de rotonde bij de kruising met de Nijkerkerweg, en de kruising met de Gooimeerdijk-Oost worden op de verdubbeling aangepast.

Het verdubbelen van dit laatste deel van de Gooiseweg zorgt voor een goede aansluiting op het omliggende wegennet, een betere doorstroming van het verkeer, kortere reistijd en een grotere verkeersveiligheid. vergroot de wegcapaciteit. Daarnaast is de verdubbeling nodig omdat er in de toekomst steeds meer verkeer over deze weg zal rijden.

VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN

Eind januari 2019 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart. Voordat de weg er komt te liggen, wordt de grond hiervoor klaargemaakt. Dit gebeurt door het aanbrengen van een zogenaamde voorbelasting van 95.000 m³ zand. Deze extra belasting van zand zorgt er voor dat de ondergrond gaat inklinken. Dit zand blijft meer dan een jaar liggen. Dan is de grond voldoende samengedrukt en kan de weg worden aangelegd. Het aanbrengen en laten liggen van zoveel zand voorkomt verzakkingen van de weg in de toekomst.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Hoe

Waarom

  • Het verbeteren van de doorstroming en daarmee het verkorten van reistijd.
  • Het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio.
  • Het verbeteren van de verkeersveiligheid

Planning

Na de zomer 2018 is de officiële procedure voor het ontwerp bestemmingsplan gestart. In het bestemmingsplan zijn de gebruiks- en de bouwmogelijkheden voor dit gebied vastgelegd. Eind januari 2019 is aannemer de Waard gestart met het aanbrengen van de voorbelasting. Dit is het neerleggen van een bepaalde hoeveelheid zand zodat de juiste zetting ontstaat. De voorbelasting blijft zeker een jaar liggen.

Wanneer zijn we klaar?

September 2018 Start aanbestedingsprocedure aannemer voorbelasting.
Eind januari 2019 De voorbereidende werkzaamheden starten, zoals het aanbrengen van de voorbelasting.
Augustus 2019 t/m najaar 2020 Het zand van de voorbelasting krijgt in deze periode voldoende ruimte om te zorgen voor een stevige onderlaag.
Winter 2019-2020 Aanplant nieuwe bomen
Najaar 2020 Start werkzaamheden voor het verdubbelen van de weg.
Medio 2021 Werkzaamheden gereed

Delen op social media

=

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor algemene vragen kunt u het beste contact opnemen met Provincie Flevoland via telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevowegen.nl.