Nieuws

7 september openstelling Coupure Knardijk voor het verkeer

‘Goed openbaar vervoer en goede bereikbaarheid zijn voorwaarden voor groei en economische ontwikkeling; dat vraagt goed asfalt. Dat ligt er nu voor het doorgaand verkeer Harderwijk en Lelystad en vice versa. Op 7 september gaat Coupure Knardijk open voor het verkeer.’

Jan de Reus (gedeputeerde provincie Flevoland)

Het nieuwe kruispunt Ganzenweg-Knardijk gaat op woensdagmiddag 7 september open voor het verkeer. Donderdag 1 september onthulde de heer De Reus (gedeputeerde provincie Flevoland) de naam van het nieuwe kruispunt: Coupure Knardijk.

De komende dagen wordt er nog hard gewerkt om de ongelijkvloerse kruising Ganzenweg-Knardijk langzaamaan open te kunnen stellen voor het verkeer. Op woensdag 7 september rond 14.30 uur neemt de heer De Reus (gedeputeerde van de provincie) als eerste weggebruiker het nieuwe kruispunt in gebruik. De nieuwe (ongelijkvloerse) kruising gaat ervoor zorgen dat vanaf 7 september het verkeer tussen Lelystad en Harderwijk een stuk vlotter en veiliger over de N302 rijdt, zonder kruisend verkeer tegen te komen. Verkeer tussen Zeewolde en Biddinghuizen heeft via de twee rotondes de keuze om de route te vervolgen. Dat gaat straks zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer, kortere reistijd en een grotere verkeersveiligheid.

Sinds 2020 wordt de vroegere rotonde van de N302 Ganzenweg, N306 Harderdijk en de N707 omgebouwd naar een ongelijkvloerse kruising. Na een drukbezochte open dag afgelopen zaterdag 27 augustus, is op donderdag 1 september stilgestaan bij de totstandkoming van de ongelijkvloerse kruising. Ook werd de naam onthuld: Coupure Knardijk. Coupure betekent dijkdoorsnijding, oftewel een doorgang in de dijk.

Tijdens de openingshandeling waren er enkele sprekers. Namens mevrouw Van Hoof (inwoonster provincie Flevoland) sprak haar schoonzoon kort over haar ervaringen van vroeger. Over hoe zij als jong meisje de eerste keer Flevoland binnenreed via het “sluisje”. De heer Van der Valk (regiodirecteur Strukton Civiel Noord & Oost vertelde over de bouw van dit  omvangrijke project en de goede samenwerking met de Provincie Flevoland. Tot slot kwam de heer De Reus (gedeputeerde Provincie Flevoland) aan het woord over wat de totstandkoming van deze kruising betekent voor ontwikkeling en groei van de provincie.

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen