Nieuws

Aanleg rotonde Muntweg/Kuinderweg

In 2019 legt provincie Flevoland een rotonde aan op de kruising Muntweg/Kuinderweg (N351/N331) bij Emmeloord.

aanleg rotonde bant

Noodzaak

De huidige kruising Muntweg/Kuinderweg is een t-splitsing. Door het groeiende verkeer zorgt deze kruising voor steeds meer oponthoud. De provincie heeft daarom besloten om de kruising om te bouwen tot een rotonde. Met een rotonde verbetert de doorstroming aanzienlijk tussen de A6 en bedrijventerrein De Munt en verkeer voor Steenwijkerland / Weststellingwerf. Ook is het een zeer verkeersveilige oplossing.

Ontwerp

De rotonde wordt naast de locatie van de huidige t-splitsing gelegd. Door de rotonde niet exact op dezelfde locatie te leggen, creëren we voldoende ruimte tussen de verschillende aansluitende wegen en daarmee een goede, veilige aanrijroute voor het verkeer. In het ontwerp is rekening gehouden met een ontsluiting voor de toekomstige uitbreiding van bedrijventerrein De Munt. Het fietspad loopt langs de westzijde van de rotonde. Een middenrustpunt zorgt er voor dat (brom)fietsers straks in twee keer de weg kunnen oversteken.

Afmetingen

De rotonde is qua afmetingen een standaard provinciale rotonde, met een ruime overrijdbare binnenring. De rotonde is dan ook geschikt voor alle soorten verkeer, inclusief groot en speciaal transport. De rotonde wordt in beton uitgevoerd. Beton is sterker en onderhoudsvriendelijker dan asfalt.

ontwerp rotonde muntweg

Planning

Op dit moment staan de werkzaamheden ingepland voor de maanden mei en juni in 2019. Deze periode is tot stand gekomen na overleg met diverse stakeholders (zoals de gemeente, vertegenwoordigers van de landbouwsector en bedrijven in de buurt met veel vervoersbewegingen). De definitieve planning wordt in kwartaal één van 2019 verwacht. De aanleg van de rotonde neemt zes tot acht weken in beslag. Tijdens deze periode gaat de kruising naar verwachting één nacht compleet dicht. De Kuinderweg van en naar richting Kuinre gaat naar verwachting één week dicht. Omleidingsroutes worden dan ingesteld.

Meer informatie

Heeft u een vraag of opmerking over deze informatie? Neem contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 265 566 of stuur een e-mail aan werkaandeweg@flevoland.nl. Volg onze Twitteraccounts @flevowegen en @flevovaarwegen voor alle actuele informatie over werkzaamheden en calamiteiten.

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen