Nieuws

Aanleg rotonde N702 Buitenring (Almere)

Van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 8 november 2019 legt provincie Flevoland een rotonde aan op de N702 Buitenring met de op- en afrit A6 Almere Oostvaarders. Een rotonde verhoogt de veiligheid op het kruispunt. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Alle informatie leest u terug in het infobulletin.

Planning en omleidingsroutes
De aanleg van de rotonde duurt van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 8 november 2019. In deze periode zijn alle op- en afritten 8 Almere Oostvaarders dicht voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via op- en afrit 6 Almere Buiten en Nobelhorst en de N703 Tussenring.

De N702 Buitenring is dicht tussen de op- en afritten en de rotonde met de Stripheldenweg (rotonde blijft open).

Werkzaamheden
De westelijke kruising van de N702 Buitenring met op- en afrit 8 Almere Oostvaarders wordt omgebouwd tot een rotonde. Dit betreft de kruising van de Buitenring met de afrit vanuit Lelystad en de oprit richting Amsterdam. De oostelijke kruising (oprit naar Lelystad en afrit vanuit Amsterdam) verandert niet.

Omleiding A6 Buitenring

Meer Veilig 3
De rotonde wordt aangelegd in het kader van het landelijk project ‘Meer Veilig 3’. Bij dit project worden verkeersveiligheidsmaatregelen getroffen bij op- en afritten van snelwegen. De op- en afritten waar iets aan gedaan wordt zijn allemaal locaties waar in het verleden (ernstige) ongevallen zijn gebeurd. In Flevoland is dat bij afrit A6 Bant, afrit A27 Almere Hout en dus bij afrit 8 Almere Oostvaarders.

Na analyse van deze op- en afrit heeft Rijkswaterstaat ervoor gekozen om het huidige kruispunt te vervangen door een rotonde. In de basis is een rotonde de veiligste kruispuntvorm: rotondes zijn goed zichtbaar en zorgen voor een verlaging van de verkeerssnelheid. De doorstroming van het verkeer is op rotondes meestal beter dan op kruispunten, waardoor de uitstoot van gassen en het lawaai afneemt.

Rijkswaterstaat heeft Provincie Flevoland gevraagd de rotonde aan te leggen.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen