Nieuws

Aanleg rotonde N702 Buitenring bij Almere

Op 28 september 2020 starten de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op de N702 Buitenring ter hoogte van het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders. De werkzaamheden duren zes weken. Lees in het infobulletin meer over dit project. De aannemer heeft minder tijd nodig dan verwacht. Vandaar dat de werkzaamheden een week later starten dan eerder gecommuniceerd.

Asfalt aanleggen

Waar gaan we aan het werk?
Ter hoogte van het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders wordt de nieuwe rotonde aangelegd. De Buitenring wordt afgesloten tussen de rotonde met de Stripheldenweg en de rotonde met de Bosranddreef. Beide rotondes blijven wel open voor verkeer. Hierdoor blijft de Stripheldenbuurt bereikbaar.

Wat gaan we doen?
In samenwerking met gemeente Almere is gekozen voor de aanleg van een rotonde. Door de straks aangelegde rotonde is het Natuurbelevingscentrum beter bereikbaar en verbeteren we de verkeersveiligheid rondom deze locatie. De huidige T-aansluiting wordt omgebouwd naar een rotonde met twee rijstroken. Ook wordt de toegangsweg naar het Natuurbelevingscentrum opnieuw aangelegd.

Wanneer gaan we aan het werk?
De werkzaamheden zijn opgesplitst in twee fases en bij fase twee geldt er een omleidingsroute voor het verkeer.

Fase 1
Maandag 21 september tot en met zondag 11 oktober 2020. Er wordt dan gewerkt aan de zuidkant van de rotonde. De Buitenring blijft open voor het verkeer. Ter hoogte van het werkvak wordt het verkeer over de andere rijbaan geleid die tijdelijk voor verkeer uit beide richtingen bereikbaar is. Het Natuurbelevingscentrum blijft bereikbaar.

Fase 2
Maandag 12 oktober en duurt tot vrijdag 30 oktober 2020. Dan wordt er gewerkt aan de noordzijde van de rotonde en de toegangsweg naar het Natuurbelevingscentrum. De Buitenring wordt in deze fase afgesloten voor al het verkeer tussen de rotonde met de Stripheldenweg en de rotonde met de Bosranddreef. Beide rotondes blijven wel open voor het verkeer. Hierdoor blijft de Stripheldenbuurt bereikbaar. Voor andere bestemmingen gelden omleidingsroutes. Het Natuurbelevingscentrum is in deze periode niet bereikbaar voor autoverkeer.

Reisinformatie autoverkeer fase 2
In fase twee van 12 oktober tot en met 30 oktober wordt het verkeer op de A6 richting Almere Buiten Oost/ Oostvaarders en industrieterrein De Vaart omgeleid via de A6 afslag Almere Buiten West naar de N703 Tussenring. Het verkeer op de A27 richting Almere Buiten Oost en industrieterrein De Vaart wordt ook omgeleid via de A6 afslag Almere Buiten West en de N703 Tussenring. Het verkeer op de N702 Hogering richting Amsterdam en Lelystad wordt omgeleid via de N703 Tussenring en de A6.

Omleiding fase 2

Heeft u vragen?
Neem dan contact op via 0320 265 566 of werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Pagina update maandag 14 september 2020

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen