Nieuws

Afsluiting fietspad N309 Dronterweg (Lelystad-Dronten)

Van maandag 2 september tot en met vrijdag 1 november 2019 is het fietspad langs de N309 Dronterweg afgesloten wegens werkzaamheden. (Brom)fietsers tussen Lelystad en Dronten rijden deze periode om.

Omleiding fietspad

Traject & planning
Het fietspad langs de Dronterweg wordt opgeknapt tussen de Swifterringweg en de Lisdoddeweg. Daarnaast wordt ook de oversteek bij de Roodbeenweg aangepakt. De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 2 september tot en met vrijdag 1 november 2019. In deze periode is het fietspad gesloten. Door de werkzaamheden zo laat mogelijk in het jaar uit te voeren proberen we de (brom)fietsers zoveel mogelijk te ontzien. Nog later in het jaar is niet mogelijk in verband met de benodigde (stabiele) weersomstandigheden.

Reisinformatie (brom)fietsers
Tijdens het werk is het fietspad dicht tussen de Swifterringweg en Lisdoddeweg. (Brom)fietsers kunnen dan gebruikmaken van de Wisentweg als omleidingsroute.

Omleiding fiets

Reisinformatie wegverkeer
Een aantal dagen en/of nachten zal ook het verkeer op de Dronterweg zelf moeten omrijden, zoals tijdens de aanleg van de middengeleider bij de Roodbeenweg. Omrijden kan dan via de Larserweg, Rietweg en Swifterweg en omgekeerd. De exacte data van deze wegafsluiting volgen zo spoedig mogelijk.

Omleiding autoverkeer

Meer zien, minder sturen & veilig oversteken
Het fietspad langs de Dronterweg heeft een aantal bochten. Om deze bochten beter zichtbaar en herkenbaar te maken, wordt in het midden van het fietspad LED-verlichting op zonne-energie geplaatst. Dit vergroot de attentiewaarde en verhoogt daarmee de veiligheid op het fietspad. Voor extra veiligheid wordt bij een aantal bochten de bocht flauwer gemaakt, zodat (brom)fietsers de bocht eenvoudiger kunnen nemen. Op de kruising met de Roodbeenweg wordt een veilige oversteek gemaakt. Er komt een middengeleider zodat (brom)fietsers in het midden van de weg kunnen wachten en dus slechts één rijstrook per keer hoeven oversteken. Hiervoor moet de aansluiting met het fietspad iets worden verlegd.

Duurzaam beton
Het asfalt wordt vervangen door duurzaam beton. Een betonnen fietspad is vlak en stroef wat zorgt voor rijcomfort en veiligheid. Ook heeft beton weinig onderhoud nodig en kent het een lange levensduur van ten minste 50 jaar. In 2017 is Provincie Flevoland gestart met het gebruik van duurzaam beton. Beton bestaat voor een groot gedeelte uit cement en door dat te vervangen door een duurzamer materiaal heeft het beton een tot wel 65% lagere CO2-uitstoot. Andere fietspaden die eerder zijn voorzien van dit beton liggen langs de Houtribweg (Lelystad), Urkerweg (Noordoostpolder), Zeewolderdijk en Spiekweg (Zeewolde).

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen