Code geel: Donderdag later in de middag en 's avonds onweersbuien in het noorden en oosten   Lees meer

Nieuws

Afsluiting Ganzenpad

Woensdag 8 september tot en met vrijdag 17 september 2021 is het Ganzenpad afgesloten voor langzaam verkeer. Tijdens de afsluiting geldt een omleidingsroute voor het landbouw verkeer.

 

Turborotonde Ganzenweg-Knardijk

Planning en traject
Op woensdagochtend 8 september vanaf 06:00 uur starten de werkzaamheden voor het verleggen van het Ganzenpad. Op vrijdag 17  september om 17:00 uur gaat het Ganzenpad weer open voor langzaam verkeer.

Omleidingsroute
Het landbouw verkeer wordt omgeleid via de Sternweg en de N707 Knardijk. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van het Ganzenpad. Ter plaatse van de aansluiting met het nieuwe Ganzenpad wordt een korte bypass (tijdelijke weg) gemaakt. Fietsers moeten hier afstappen en lopend door de berm.

Werkzaamheden
Het Ganzenpad, de parallelweg van de N302, wordt verlegd. Dit is nodig om ruimte te maken voor de toekomstige afrit en verlegging van de Knardijk. Ook wordt het nieuwe fietspad langs de Knardijk aangesloten op het nieuwe Ganzenpad en het tijdelijke fietspad langs de Knardijk verwijderd. Deze werkzaamheden horen bij het ombouwen van de turborotonde Ganzenweg-Knardijk naar een ongelijkvloerse kruising. Doorgaand verkeer tussen Lelystad en Harderwijk kan straks, zonder oponthoud, vlot en veilig de polder in en uit. De weg op de dijk tussen Zeewolde en Biddinghuizen is via toe- en afritten bereikbaar.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen