Code geel: Woensdagmiddag zware windstoten in het Waddengebied   Lees meer

Nieuws

Afsluiting kruispunt Botterweg-N702 Hogering

Dinsdag 30 juni 2020 gaat het kruispunt van de Hogering met de Botterweg dicht voor minimaal 7 maanden. De afsluiting is onderdeel van de werkzaamheden voor de verbreding van de Hogering.

Hogering

Afsluiting kruispunt Botterweg-Hogering
Op dinsdag 30 juni 2020 om 20.00 uur starten de werkzaamheden bij het kruispunt van de Hogering met de Botterweg (de toekomstige Pampusdreef). Dat betekent dat vanaf die datum weggebruikers op de Hogering op dat kruispunt niet meer kunnen afslaan naar de Botterweg . Daarnaast kan er ook geen oversteek gemaakt worden van de Botterweg naar de Hollandsedreef of omgekeerd.

Omleidingsroute
Tijdens de afsluiting geldt een omleidingsroute. Verkeer dat vanaf de Hogering richting Almere Poort gaat, maakt gebruik van de A6. Verkeer met eindbestemming Pampus(hout) of Manege Pampushout, rijdt ook om via de A6 en maakt dan gebruik van de Poortdreef en Godendreef (en omgekeerd).

Omleiding afsluiting Botterweg

Werkzaamheden en planning
De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van voorbelasting. Voorbelasting is nodig om te voorkomen dat de nieuw aan te leggen parallelrijbaan in de toekomst verzakt. Deze voorbelasting, in de vorm van bigbags (kunststof zakken) gevuld met zand en een zandpakket, moet minimaal 7 maanden blijven liggen, naar verwachting tot 16 februari 2021. Ook na deze periode zal de Botterweg mogelijk afgesloten blijven voor de bouw van de tunnelbak op dit kruispunt. Nadere details hierover volgen later dit jaar.

Nachtafsluiting Hogering
Om de voorbelasting te kunnen aanbrengen, wordt op dinsdag 30 juni 2020 om 20.00 uur gestart met het ombouwen van het kruispunt Hogering-Botterweg. Deze nacht (van 20.00 uur tot 06.00 uur) worden de verkeerslichten en rijstroken aangepast. De Hogering is in deze nacht dicht voor het verkeer. Een omleidingsroute wordt dan ingesteld. Na het ombouwen van het kruispunt gaat de Hogering zelf weer open, de Botterweg blijft afgesloten zodat gestart kan worden met het aanbrengen van de voorbelasting.

Altijd op de hoogte via de BouwApp
Via de BouwApp kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven over het project Hogering. Ook kan de app gebruikt worden om contact op te nemen met het projectteam. De app is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Via de zoekbalk kan het project ‘Hogering Almere’ worden toegevoegd.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen