Nieuws

Afsluiting N305 Gooiseweg (Zeewolde)

Maandag 28 juni 2021 gaat de N305 Gooiseweg voor twee weken dicht tussen de N704 Gooimeerdijk-Oost en de N301 Nijkerkerweg. De afsluiting is onderdeel van de werkzaamheden voor de baanverdubbeling van de Gooiseweg. Het verkeer tussen Zeewolde en Almere rijdt om.

De omleidingsroute tijdens de afsluiting in juni en juli 2021

Update 9/7/2021

Op zaterdagmiddag 10 juli rond 16:00 uur gaat de Gooiseweg weer open voor verkeer. In de volgende fase rijdt het verkeer  via een doorsteek in de middenberm over de nieuw aangelegde rijbaan. De huidige rijbaan van de Gooiseweg wordt dan aangepast op de nieuwe situatie en voorzien van nieuw asfalt.

Planning en traject
Van maandag 28 juni tot en met maandagochtend 12 juli om 06:00 uur worden de werkzaamheden uitgevoerd op de Gooiseweg tussen de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg.

Omleidingsroute
Zeewolde naar Almere
Verkeer van Zeewolde naar Almere, Hilversum (A27) of vakantiepark de Eemhof rijdt om via de N301 Nijkerkerweg, N704 Slingerweg, Eemmeerdijk en Gooimeerdijk-Oost.

Almere naar Zeewolde
Verkeer uit Almere richting Zeewolde, Dronten of Walibi World wordt omgeleid via de N704 Gooimeerdijk-Oost, Eemmeerdijk, Slingerweg en de N301 Nijkerkerweg.

Almere naar Nijkerk
Verkeer van Almere met als eindbestemming Nijkerk wordt geadviseerd via de A27, A1 en A28 te rijden.

Werkzaamheden
Op dit moment wordt het laatste deel van de Gooiseweg verdubbeld. Tussen de kruising met de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg liggen straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per richting. Tijdens de afsluiting worden de twee kruispunten van de Gooimeerdijk-Oost en de Adelaarsweg aangepast op de nieuwe situatie. Ook vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats voor de volgende fase. Het verkeer rijdt vanaf 12 juli via een doorsteek in de middenberm over de nieuw aangelegde rijbaan. De huidige rijbaan van de Gooiseweg wordt dan aangepast op de nieuwe situatie en voorzien van nieuw asfalt.

Vervolg
In de fase na 12 juli gaat de huidige rijbaan van de Gooiseweg dicht voor onderhoud. Het verkeer tussen Zeewolde en Almere rijdt in deze fase over de nieuw aangelegde rijbaan (de noordbaan) van
de Gooiseweg. Er is één rijstrook beschikbaar voor het verkeer van Zeewolde naar Almere en één rijstrook beschikbaar voor het verkeer van Almere naar Zeewolde. Er geldt een aangepaste maximum
snelheid en een inhaalverbod.

Augustus-september
Vanaf half augustus wordt bij de Nijkerkerweg het kruispunt aangepast en voorzien van intelligente verkeerslichten. Ook komt er bij dit kruispunt een vrije baan, zonder verkeerslicht, om rechtsaf te
slaan van Almere naar Nijkerk. Zo’n vrije baan komt er ook om van Nijkerk naar Zeewolde te gaan.
Eind september zijn de werkzaamheden voor de baanverdubbeling gereed en rijdt het verkeer ook op het laatste deel van de Gooiseweg.

Onderhoud in het najaar
Nadat de werkzaamheden voor de baanverdubbeling gereed zijn, voert de provincie Flevoland groot onderhoud uit op de N305 Gooiseweg op het traject tussen de N301 Nijkerkerweg en de N705 Spiekweg. De werkzaamheden starten op maandag 20 september en duren tot en met 31 oktober 2021. Meer info: Onderhoud Gooiseweg (N305) najaar 2021

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen