Nieuws

Afsluiting N305 Waterlandseweg (Almere)

Van vrijdagavond 2 juli 2021 om 20.00 uur tot uiterlijk donderdagochtend 8 juli 2021 05.00 uur is de N305 Waterlandseweg dicht tussen de Vogelweg en de Nederstichtselaan. Tijdens de afsluiting rijdt het verkeer om.

Omleidingsroute tijdens de afsluiting van de Waterlandseweg juli 2021

Planning en traject
Van vrijdagavond 2 juli 2021 20.00 uur tot uiterlijk donderdagochtend 8 juli om 05.00 uur worden de werkzaamheden uitgevoerd tussen de Vogelweg en de Nederstichtselaan.

Omleidingsroute
Verkeer komend uit Zeewolde naar Almere rijdt om via de A27 en de A6. Verkeer komend uit Almere rijdt via de A6 en A27. Verkeer met als eindbestemming Zeewolde/Harderwijk wordt geadviseerd via de Vogelweg en de Roerdompweg te rijden. Dit komt omdat de N305 Gooiseweg (Zeewolde) tussen de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg in dezelfde periode is afgesloten.

Scheepvaart
De scheepvaart ondervindt ook hinder van de werkzaamheden. Van week 25 t/m 28 moet het vaarwegverkeer in de Hoge Vaart ter hoogte van km 12,5 (Groene Kathedraal) extra opletten. Er geldt een beperkte doorvaartbreedte van 12,9m.

Stremming scheepvaart week 26
Vanaf vrijdag 2 juli 12.00 uur tot en met zaterdag 3 juli 10.00 uur is de Hoge Vaart gestremd ter hoogte van de Groene Kathedraal.

Werkzaamheden
Over de N305 Waterlandseweg en de Hoge Vaart in Almere, ter hoogte van landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant komt een nieuwe 240 meter lange fiets- en voetgangersbrug te liggen. Tijdens de afsluiting begin juli wordt het onderdeel boven de Waterlandseweg ingehangen en afgemonteerd. In totaal bestaat de brug uit zes delen, een lift en een spiltrap.
Naast de werkzaamheden voor de fiets- en voetgangersbrug wordt tijdens de afsluiting ter hoogte van de carpoolplaats en de Nederstichtselaan een deel van de grond gesaneerd.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen