Nieuws

Afsluiting Noorderringweg NOP

In de maanden april en mei wordt de Noorderringweg verbreed en voorzien van nieuw asfalt. Op 7 maart aanstaande licht de provincie de werkzaamheden toe tijdens een inloop.

Werkzaamheden
De Noorderringweg wordt verbreed naar 7,30 meter en voorzien van nieuw asfalt. Voor de fundering van de verbreding is een duurzame oplossing gekozen: het bestaande asfalt wordt hiervoor hergebruikt. Na het groot onderhoud kan de weg weer zo’n 15 jaar mee.

Planning en fasering
Tijdens de hele periode wordt doorgaand verkeer tussen Creil en Bant omgeleid via de Banterweg, Espelerweg en Westerring weg. Verkeer van Creil richting de A6 kan via Espel naar A6 Emmeloord. Om de overlast voor bestemmingsverkeer te verminderen zijn de werkzaamheden opgeknipt in drie fases:

Fase Traject Periode Opmerking
1 Bant tot Weg van Ongenade Maandag 1 april tot en met zondag 28 april 2019 Rotonde Bant open; westzijde rotonde Weg van Ongenade open
2 Weg van Ongenade t/m Wrakkenweg Maandag 29 april tot en met zondag 19 mei 2019 Oostzijde rotonde Weg van Ongenade open; kruising Wrakkenweg dicht
3 Wrakkenweg tot Graaf Florislaan Maandag 20 mei tot en met vrijdag 31 mei 2019 Kruising Wrakkenweg open; kruising Graaf Florislaan open

De noord-zuidroute over de Weg van Ongenade blijft met deze fasering intact. Het fietspad langs de Noordderingweg is open en voor bus 77 Emmeloord-Lemmer worden voorzieningen getroffen zodat deze de normale route kan blijven rijden.

Alle informatie per fase inclusief omleidingskaarten vindt u ook in het infobulletin.

Fase 1
Fase één loopt vanaf rotonde Bant tot de rotonde met de Weg van Ongenade. De rotonde Bant is geopend, alleen de afslag naar de Noorderringweg is dicht. De rotonde met de Weg van Ongenade is alleen open aan de kant van Creil én voor doorgaand verkeer op de Weg van Ongenade (noord-zuidroute).

Fase 1 Noorderringweg omleidingskaart

Fase 2
In fase twee is de Noorderringweg dicht tussen de rotonde met de Weg van Ongenade tot en met de kruising met de Wrakkenweg. De rotonde met de Weg van Ongenade is alleen open aan de kant van Bant én voor doorgaand verkeer op de Weg van Ongenade. De kruising met de Wrakkenweg is in deze fase afgesloten. Verkeer tussen Lemmer/Rutten en Creil/Espel rijdt om via de Lemsterweg, Banterweg, Espelerweg, en de Westerringweg (en omgekeerd).

Fase 2 Noorderringweg omleidingskaart

Fase 3
In fase drie begint de afsluiting van de Noorderringweg na de kruising met de Wrakkenweg en eindigt bij de Graaf Florsilaan, in de bebouwde kom van Creil. De kruising met de Wrakkenweg is in deze fase open, maar verkeer op de Wrakkenweg kan alleen richting Bant (en omgekeerd). Verkeer van Lemmer/Rutten richting Creil/Espel wordt omgeleid via de Lemsterweg, Espelerweg en de Westerringweg (en omgekeerd). Het Creilerpad is in deze fase alleen toegankelijk via de Noordermeerweg; de kruisingen van de Iglo Tademastraat en Bisschopstraat met de Galamalaan zijn dicht.

Fase 3 Noorderringweg omleidingskaart

Openbaar vervoer 23/24 mei

Op donderdag 23 en vrijdag 24 mei 2019 rijdt bus 77 Lemmer – Emmeloord een aangepaste route. De reguliere bus rijdt van Lemmer tot en met halte Wrakkenweg. Daarna slaat de bus linksaf de Noorderringweg op en rijdt deze rechtstreeks naar Emmeloord. Tussen de haltes Creil (Creil) en Emmeloord (busstation) rijdt een tijdelijke pendelbus die de haltes bedient. Dit geldt ook in de omgekeerde richting. De pendelbus rijdt op de reguliere bustijden. Voor de reiziger verandert er qua bustijden dus niets. Het is echter op deze twee dagen niet mogelijk om rechtstreeks van bijvoorbeeld Rutten naar Espel te reizen.

Meer informatie

Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl Of meldt u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen