Code geel: Donderdagmiddag -en avond onweersbuien in het noorden en oosten   Lees meer

Nieuws

Afsluiting Vogelweg Almere N706

Van april tot en met juli 2019 werkt Provincie Flevoland aan de N706 Vogelweg bij Almere. De weg wordt veiliger door de aanleg van twee rotondes, betonstroken aan de zijkant van de weg en een verlaging van de snelheid. De werkzaamheden leveren overlast voor bewoners en wegverkeer op.

Vogelweg

Werkzaamheden
De groei van de woonwijken Almere Hout en Oosterwold zorgt voor een veranderende verkeersstroom op de Vogelweg: het doorgaande verkeer maakt plaats voor bestemmingsverkeer. Dit vraagt om een andere inrichting van de weg. Om de veiligheid op en rondom de weg te vergroten is besloten tot verschillende maatregelen. Allereerst komen er twee rotondes: bij de kruising met de Nachtegaallaan en de kruising Tureluurweg/Kievitsweg. Ook gaat de maximale snelheid tussen de Waterlandseweg en de A27 omlaag naar 60 kilometer per uur. Om de Vogelweg geschikt te houden voor het landbouwverkeer wordt de weg verbreed met een betonstrook. Tot slot krijgt ook het kruispunt met A27 Almere Hout een veiligere inrichting door o.a. snelheidsremmende maatregelen. Bekijk op deze interactieve kaart de werkzaamheden aan de Vogelweg, per fase en met de omleidingsroutes voor het wegverkeer en langzaam verkeer. Bus 159 (Almere-Zeewolde) kan tijdens de werkzaamheden aan de Vogelweg niet haar reguliere route rijden. Per fase heeft dit andere consequenties, die in dit infobulletin staan beschreven. De voortgang van de werkzaamheden kunt u volgen in ons fotoalbum.

Planning & fasering
Om de overlast te beperken en de woonwijken Almere Hout en Oosterwold zo goed mogelijk bereikbaar te houden, zijn de werkzaamheden opgeknipt in vier fases:

Fase Traject Periode
1A Goudplevierweg tot en met A27 Almere Hout (afrit 37) Ma 1 april t/m zo 14 april
1B Goudplevierweg tot A27 Almere Hout (afrit 37) Ma 15 april t/m zo 28 april
2 Goudplevierweg tot Tureluurweg/Kievitsweg Ma 29 april t/m zo 19 mei
3 Tureluurweg tot Leeuwerikweg Ma 20 mei t/m zo 30 juni
4 Leeuwerikweg tot Waterlandseweg Ma 1 juli t/m vr 19 juli

Doorgaand verkeer tussen de N305 Waterlandseweg en Lelystad wordt tijdens alle fases omgeleid via de A27. Voor landbouwverkeer gelden speciale omleidingsroutes; het fietspad langs de Vogelweg is tijdens de werkzaamheden geopend. Het openbaar vervoer (lijn 159 Almere-Zeewolde) rijdt een aangepaste route.

De consequenties voor het openbaar vervoer leest u terug in dit infobulletin.

Fase 1A en 1B
Tijdens fase 1A wordt gewerkt aan het veiliger maken van de kruising Vogelweg met afrit A27 Almere Hout (37). De op- en afritten zijn in deze fase dicht voor het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de A27 en A6. Ook kruising Vogelweg/Goudplevierweg is dicht; voor bestemmingsverkeer Goudplevierweg komt er een tijdelijke bypass. In fase 1B is op- en afrit Almere Hout (37) weer open voor het verkeer.

Fase 2
In fase 2 wordt gewerkt tussen de Goudplevierweg en de Tureluurweg. Alleen de kruising met de Paradijsvogelweg is in deze fase dicht; bestemmingsverkeer Paradijsvogelweg rijdt via de Kievitsweg en A6. Overig verkeer rijdt via A27 Almere Haven (afrit 36) en/of de N305 Waterlandseweg.

Fase 3
In fase 3 komen de rotondes bij de Tureluurweg/Kievitsweg en de Nachtegaallaan. Beide kruisingen zijn dan afgesloten. Bestemmingsverkeer Oosterwold (Tureluurweg) kan via een tijdelijke bypass van en naar A27 Almere Hout; bestemmingsverkeer Almere Hout rijdt via A6 Almere Buiten West (afrit 6) of de N305 Waterlandseweg en Leeuwerikweg.

Fase 4
In fase 4 tot slot gaat de Vogelweg dicht tussen de Nachtegaallaan en de N305 Waterlandseweg. De kruisingen met de Leeuwerikweg en Groenlingweg zijn dicht. Bestemmingsverkeer Oosterwold en Almere Hout rijdt via A27 Almere Hout.

Fase 4 Landbouwverkeer
Let op: op vrijdag 5 en maandag 8 juli is de omleidingsroute voor landbouwverkeer gestremd. Op deze dagen wordt met groot materieel op kruising Leeuwerikweg gewerkt, waardoor landbouwverkeer niet kan passeren.

Vogelweg kaart

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een werkaandeweg@flevoland.nl Of meldt u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen