Nieuws

Asfalteringswerkzaamheden Houtribweg (Noordersluis ) Lelystad

De brug over de Noordersluis in Lelystad (Houtribweg) krijgt een nieuwe asfalt laag. Het vernieuwen van de bovenste asfalt laag is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen waarin alle beweegbare bruggen en sluizen in de provincie opgeknapt worden.

Houtribweg

Planning
De werkzaamheden bij de Noordersluis (Houtribweg) starten op maandag 28 juni en duren uiterlijk tot vrijdag 9 juli 2021.

Reisinformatie wegverkeer
Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer via één rijstrook de brug stapvoets passeren. Omdat het verkeer vanuit beide richtingen om en om langs de werkzaamheden geleid wordt, moet rekening worden gehouden met enig oponthoud. De uiteindelijke opleverdatum is afhankelijk van het weer.

Reisinformatie scheepvaart
Omdat het beweegbare deel van de brug niet geasfalteerd wordt, heeft de scheepvaart geen last van de werkzaamheden. De brug kan gewoon bediend worden.

Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen
Belangrijk onderdeel van het opknappen van de bruggen en sluizen is dat er één bedieningssysteem komt waarop ze allemaal zijn aangesloten. Dit betekent o.a. dat er ook nieuwe kabels en leidingen nodig zijn. Hiervoor zullen vanaf maandag 28 juni ook al enkele voorbereidende graafwerkzaamheden uitgevoerd worden. Deze graafwerkzaamheden vinden plaats in de directe omgeving van de sluis en hebben geen gevolgen voor het verkeer. De grote renovatie van de Noordersluis wordt komende winter onderhanden genomen. De werkzaamheden starten naar verwachting op maandag 28 februari 2022 en duren ongeveer acht weken.

Altijd op de hoogte
Via de BouwApp, die gratis te downloaden is via de App Store of de Google Play store kan iedereen de voortgang van de werkzaamheden volgen. Verder biedt de BouwApp de mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel meldingen of klachten in te dienen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen