Nieuws

Beschadigde Tollebekerbrug weer open voor wegverkeer

Bij de jaarlijkse inspectie van de Tollebekerbrug op 10 september werden ernstige beschadigingen geconstateerd. De brug werd daarop gelijk gesloten voor (vaar)verkeer. Vandaag, 11 september, heeft nader onderzoek plaatsgevonden en zijn er noodzakelijke reparaties uitgevoerd om de brug weer veilig te stellen. De brug wordt vandaag in de loop van de avond weer opengesteld voor wegverkeer. Het vaarverkeer kan voorlopig geen gebruik maken van de brug.

Onderzoek naar toedracht
De schade aan de brug is onderzocht en alles duidt er op dat de schade recent veroorzaakt is door een schip dat tegen de dichte brug is gevaren. Het onderzoek naar de toedracht van de aanvaring op basis van de camerabeelden loopt.

Open voor wegverkeer
Om een veilige situatie te creƫren voor het autoverkeer is de brug tijdelijk gefixeerd. Hierdoor kan de brug weer zonder gevaar gebruikt worden. De schade is echter dermate groot dat de brug binnen afzienbare tijd afgesloten moet worden om het herstel nog grondiger uit te voeren. Wanneer dit zal zijn is nu nog niet bekend.

Vaarverkeer blijft gestremd
Helaas kan de brug door de schade niet meer op een verantwoorde en veilige wijze geopend en gesloten worden. De Tollebekerbrug blijft dan ook voorlopig gestremd voor het vaarverkeer. Dit kan mogelijk enkele weken duren; de duur van de stremming is afhankelijk van de technische oplossing van de reparatie.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen