Nieuws

Bouw van brug over Waterlandseweg van start

Reimert Bouw en Infrastructuur is gestart met de bouw van de fiets- en voetgangersbrug over de Waterlandseweg. Dit jaar wordt de brug die het Cirkelbos verbindt met het Kathedralenbos en het in ontwikkeling zijnde stadsdeel Oosterwold werkelijkheid. Hiermee ontstaat een unieke en vooral ook veilige verbinding voor voetgangers en fietsers na de verdubbeling van de Waterlandseweg.

Vertraging
Er is gekozen voor een kwalitatief hoogstaand ontwerp dat ook geheel past bij de locatie. De verdere uitwerking van dit ontwerp is dermate complex gebleken dat er één jaar vertraging
is opgelopen. De belangrijkste hobbels zijn nu genomen en de realisatie wordt voorzien eind 2020 / begin 2021.

Schop in de grond
Reimert Bouw en Infrastructuur en de Provincie Flevoland zijn blij dat binnenkort daadwerkelijk de schop in de grond kan voor de realisatie van deze unieke en beeldbepalende brug. Via de 240 meter lange brug van Cortenstaal kunnen busreizigers straks veilig oversteken van en naar bedrijventerrein Stichtsekant. Daarnaast vormt de brug een verbinding voor het bedrijventerrein met Oosterwold en de Groene Kathedraal met het Cirkelbos. Kortom: een sociaal veilige oversteek die bijzondere plekken met elkaar verbindt en ruimte biedt voor recreatie.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 –  265 566. U kunt ook een e-mail sturen naar werkaandeweg@flevoland.nl. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over één van onze projecten.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen