Code geel: Donderdag later in de middag en 's avonds onweersbuien in het noorden en oosten   Lees meer

Nieuws

De Benelux Tour – afsluitingen Lelystad

Dinsdag 31 augustus is Lelystad het decor van de tijdrit van de Benelux Tour. Dat is een wielertour van de UCI World Tour. Op een parcours van 11 kilometer gaan 168 wielrenners van 23 internationale wielerploegen de strijd met elkaar aan. Voorgaande jaren droeg deze wedstrijd de naam Binckbank Tour.

Het parcours
Op de website van de Benelux Tour kunt u de kaart bekijken  van het parcours. De wielrenners starten bij Batavia Stad en rijden dan richting Parkhaven over de IJsselmeerdijk richting Flevo Marina. Daar gaan de wielrenners de N307 Houtribweg op. Zij vervolgen hun weg over de Zuigerplasdreef tot aan de Houtribdreef. Op de Houtribdreef richting Bataviastad is de finish.

Wegen tussen 09.00 en 16.00 uur afgesloten
Het parcours gaat over de openbare weg in en rond Lelystad. Daarvoor worden deze wegen door de organisatie afgesloten tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Hekken worden al eerder klaargezet. Hulpdiensten kunnen altijd de afgesloten wegen oversteken en de wijken bereiken. Omleidingen zijn op locatie aangegeven met gele borden.

 • IJsselmeerdijk
  Voor bewoners en bezoekers van Houtribhaven, Parkhaven en Houtribhoogte is er een tijdelijke parkeerplek aan Lommerrijk. Staat uw auto nog voor de deur en moet u de wijk uit? Dan kunt u tussen 09.00 uur en 16.00 uur gebruik maken van bewonersbegeleiding. Zij begeleiden u van en naar de openbare weg. Bewoners hebben een brief gehad van de gemeente Lelystad. Heeft u deze brief niet gehad? Dan kunt u contact opnemen met Citymarketing Lelystad. Dit kan via telefoonnummer 0320-262404.
 • N307 Houtribweg
  De N307 is afgesloten vanaf de rotonde bij de Parlaan. Bewoners van Golfresort kunnen via deze rotonde de wijk in en uit. Dit kan alleen in en vanuit de richting Batavia Stad.
  Bezoekers Flevomarina kunnen tussen 09.00 uur en 16.00 uur gebruik maken van bewonersbegeleiding. Zij begeleiden u van en naar de openbare weg. Het telefoonnummer dat u kunt bellen staat in de bewonersbrief die u van de gemeente Lelystad heeft gehad. Heeft u deze brief niet gehad? Dan kunt u contact opnemen met Citymarketing Lelystad. Dit kan via telefoonnummer 0320-262404.
 • Zuigerplasdreef
  De Zuigerplasdreef is tussen Binnenhavenweg en Houtribdreef in één richting dicht. Vanaf Binnenhavenweg richting de N307 is de Zuigerplasdreef in beide richtingen dicht.
  Mensen met de bestemming Kofschip kunnen via een tijdelijke route over het fietspad richting Karveel en andersom het Kofschip bereiken. Via Karveel 45 kunnen zij de wijk uit. Via de ingang Boeier de wijk in en uit. De omleiding is aangegeven met borden.
  Bewoners van Bronsweg en Jupiterweg kunnen via de Beginweg en de Binnenhavenweg het gebied verlaten.
  Bewoners van de Zuiderzeewijk kunnen via de IJssellaan hun weg over de Zuigerplasdreef alleen in de richting van de Binnenhavenweg vervolgen. Via de Zuiderzeelaan kunnen zij zoals gewend zijn de wijk in en uit.
 • Houtribdreef
  De Houtribdreef is in de richting van Stationsdreef – Westerdreef afgesloten tot de ingang Karveel 45. Bewoners van Boeier en Karveel kunnen via Karveel 45 de wijk uit. Bij de ingang Boeier de wijk in en uit. Bewoners van Punter, Kogge en Kempenaar kunnen vanuit de richting van de Westerdreef de wijk bereiken. Vanuit de richting Stationsdreef is de Houtribdreef afgesloten.

Op de website www.citymarketinglelystad.nl/bbt  kunt u alle informatie vinden over de wielertour. Wilt u tijdens de wedstrijd kijken of aanmoedigen? Dat kan bijna overal langs het parcours of vanaf een van de fietsbruggen die over het parcours liggen. De gemeente Lelystad vraagt u om hierbij wel de geldende coronamaatregelen in acht te nemen. Lopend of met de fiets kunt u het best op een geschikte plek komen. Heeft u de auto wel nodig? Dan kunt u bij Batavia Stad parkeren.

Meer informatie
Ga voor de meest actuele informatie over de tour naar www.debeneluxtour.be.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen