Nieuws

Fietsapp Schwung weer in gebruik in Flevoland

De slimme fietsverkeerslichten in de provincie Flevoland zijn weer verbonden met de fietsapp Schwung. Een tijd lang zijn ze niet verbonden geweest met de app omdat deze niet 100% cyberveilig bleek te zijn.

Fiets verkeerslicht

Fietsapp Schwung
Begin augustus 2020 zijn er bij verschillende fietsapp’s fouten aangetroffen, waaronder ook de app Schwung. Door ‘spoofing’ (het vervalsen van kenmerken met als doel tijdelijk een valse identiteit aan te nemen) konden de hackers de app op afstand manipuleren en daarmee zich voordoen als fietsers, zonder zich bij het betreffende verkeerslicht aan te melden. De verkeersveiligheid is tijdens de hackpoging niet in het geding gekomen, wel werd duidelijk dat de app niet 100% cyberveilig is. Op verzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de provincie Flevoland de app per direct afgekoppeld van de verkeerslichten. De app is inmiddels aangepast door de leverancier en goedgekeurd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Slimme verkeerslichten
Flevoland is de eerste provincie die in de hele provincie slimme fietsverkeerslichten heeft staan. Als fietsers in Flevoland een speciale app geïnstalleerd hebben, hoeven ze minder vaak te wachten voor een rood licht en zijn ze sneller op hun bestemming. Dit betekent meer comfort en betere doorstroming voor fietsers. De app op de smartphone van de fietser staat in verbinding met de verkeerslichten op zijn route. Hierdoor wordt de fietser eerder gesignaleerd en kan er eerder groen licht worden aangevraagd.

Meer informatie
Heeft u vragen en/of wilt u meer informatie neem dan contact op met afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 –  265 566. U kunt ook een e-mail sturen naar werkaandeweg@flevoland.nl. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over onze (vaar)wegen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen