Code geel: Er is in Flevoland momenteel een waarschuwing van kracht.   Lees meer

Nieuws

Gedeputeerde Jan de Reus bezoekt A6

Jan de Reus bezoekt de werkzaamheden langs de A6

Op vrijdag 28 februari nam gedeputeerde Jan de Reus een kijkje bij de werkzaamheden van Heijmans bij de aansluiting op de A6 en de Anthony Fokkerweg. Langs de A6 zijn de toekomstige steunpunten voor het viaduct goed zichtbaar. Het zand voor deze steunpunten komt per schip aan bij de Lage Vaart. Hier is een tijdelijk loswal gemaakt. Jan de Reus heeft op locatie het binnenkomende schip en het lossen in ogenschouw genomen.

Beperkte uitstoot CO2

Heijmans gebruikt transportmiddelen met schone motoren die minder CO2 uitstoten. De aanvoer van het zand per schip over de Lage Vaart is hier een mooi voorbeeld van. Door de motor van een schip om te bouwen naar de nieuwste norm, beperkt Heijmans de uitstoot bij de aanleg van de aansluiting op de A6 en de Anthony Fokkerweg. Naast de toekomstige steunpunten is afgelopen weken de basis gelegd voor het verkeerssysteem op de A6 om vanaf half april vier rijbanen naar één kant te kunnen brengen. In de middenberm is de tijdelijke doorsteek goed zichtbaar.

Voortgang goed op streek

Inmiddels is Heijmans na afronding van de onteigening ook begonnen met het graven van de nieuwe Hollandsche Tocht aan de zijde van de Burchtkamp. Heijmans heeft samen met Jan de Reus de voortgang bekeken. Samen hebben ze geconstateerd dat de werkzaamheden vlot verlopen en dat de samenwerking tussen de provincie, Heijmans en Rijkswaterstaat goed is.

Foto’s: Fotostudio Wierd

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen