Nieuws

Groot onderhoud N305 Biddingringweg

Van maandag 3 juni tot en met vrijdag 28 juni aanstaande werkt Provincie Flevoland aan de Biddingringweg. Tijdens de wegwerkzaamheden gelden omleidingsroutes.

auto werkverkeer

Afsluiting
De werkzaamheden staan gepland van maandag 3 juni tot en met vrijdag 28 juni 2019. De details van de reisinformatie en werkzaamheden vindt u in het infobulletin.

Omleidingsroutes wegverkeer
Tijdens de werkzaamheden is de Biddingringweg dicht voor het verkeer. De rotonde met de Hanzeweg blijft open, evenals de kruising met de Elburgerweg. De kruising met de Haringweg en de rotonde met De Wissel zijn dicht. Om sluipverkeer te voorkomen zijn de Abbertweg, Stobbenweg, Oudebosweg en Hondweg alleen toegankelijk voor bewoners en leveranciers.

Er zijn drie omleidingsroutes:

  1. de algemene omleidingsroute loopt via de Elburgerweg, Drontermeerdijk en Hanzeweg (N309, N306, N307) (en vice versa);
  2. verkeer vanuit Zeewolde en Biddinghuizen, in de richting van Swifterbant en Emmeloord (A6) kan omrijden via de Swifterweg en Biddingweg (N710);
  3. verkeer vanuit Kampen in de richting van Biddinghuizen kan via de Drontermeerdijk en Oldebroekerweg (N306, N709) rijden.
Omleiding Biddingringweg

(Brom)fietsers
Het fietspad langs de Biddingringweg blijft tijdens de werkzaamheden open. Tijdens de werkzaamheden aan rotonde De Wissel is het niet mogelijk over te steken bij De Wissel (met de (brom)fiets Dronten in of uit bij De Wissel). In die periode kan (brom)fietsverkeer bij de Dronterweg of Dronterringweg de bebouwde kom van Dronten in of uit. Ditzelfde geldt tijdens de werkzaamheden aan de kruising met de Elburgerweg: oversteken is dan niet mogelijk. (Brom)fietsers in de richting van Dronten worden via de Dronterweg en Dronterringweg naar de bebouwde kom van Dronten geleid. (Brom)fietsers in Dronten worden via de Fazantdreef en Fazantdreef-Zuid naar de Elburgerweg (voor de richting Elburg) of de Dronterringweg (voor de richting Kampen) geleid.

Werkzaamheden
Tijdens de afsluiting worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd zoals:

  • Verbreden van de Biddingringweg
  • Aanbrengen van glasbollen en ribbelstroken
  • Verwijderen van de landbouwpasseerstrook
  • Verbreden en verleggen van de fietsoversteek bij de Elburgerweg

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. U kunt zich ook aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over alle werkzaamheden en calamiteiten op de Biddingringweg (en andere geselecteerde provinciale wegen).

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen