Nieuws

Groot onderhoud N305 Biddingringweg

De Biddingringweg wordt veiliger ingericht. De weg gaat daarom de hele maand juni dicht. Dit levert overlast op voor het wegverkeer.

Omleiding

Werkzaamheden
Tijdens de afsluiting worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd:

  • om de veiligheid op de Biddingringweg te vergroten, wordt de weg verbreed. Naast de weg worden glasbollen en ribbelstroken aangebracht. Dit attendeert bestuurders op het einde van de rijstrook en moet voorkomen dat ze van de weg raken.
  • de kruising met de Haringweg krijgt bochtbescherming en een overrijdbare druppel ten behoeve van groot verkeer.
  • De landbouwpasseerstrook wordt verwijderd.
  • De fietsoversteek bij de Elburgerweg wordt verbreed en verlegd zodat deze beter aansluit op het fietspad richting de Fazantendreef en de volkstuin.
  • Rotonde De Wissel krijgt een nieuwe asfaltlaag en gemeente Dronten gaat aan het werk op De Wissel zelf.

Planning
De werkzaamheden staan gepland van maandag 3 tot en met vrijdag 28 juni 2019. In geval van onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat de planning verandert. Dit wordt dan gecommuniceerd.

Omleidingsroutes wegverkeer
Tijdens de genoemde uitvoeringsperiode is de Biddingringweg volledig dicht, voor al het wegverkeer. De rotonde met de Hanzeweg blijft open, evenals de kruising met de Elburgerweg. De kruising met de Haringweg en de rotonde met De Wissel zijn dicht. Om sluipverkeer te voorkomen zijn de Abbertweg, Stobbenweg, Oudebosweg en Hondweg alleen toegankelijk voor bewoners en leveranciers.

De omleidingsroute loopt via de Elburgerweg, Drontermeerdijk en Hanzeweg (N309, N306, N307) (en vice versa). Verkeer vanuit Zeewolde en Biddinghuizen, in de richting van Swifterbant en Emmeloord (A6) kan omrijden via de Swifterweg, Biddingweg (N710).

Verkeer vanuit Kampen in de richting van Biddingrhuizen kan via de Drontermeerdijk en Oldebroekerweg (N306, N709) rijden.

Omleidingsroute (brom)fietsers
Het fietspad langs de Biddingringweg blijft tijdens de werkzaamheden open. Wel kan het zijn dat overstekende (brom)fietsers moeten afstappen en/of over een tijdelijk pad moeten. Dit wordt ter plaatse aangegeven met borden.

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen