Nieuws

Groot onderhoud N307 Hanzeweg

Van maandag 29 april tot en met vrijdag 17 mei aanstaande werkt Provincie Flevoland aan de Hanzeweg tussen de Biddingringweg en Roggebot. Tijdens de wegwerkzaamheden geldt een omleidingsroute.

auto werkverkeer

Afsluiting
De werkzaamheden staan gepland van maandag 29 april tot en met vrijdag 17 mei 2019. Tijdens deze periode is de Hanzeweg dicht voor al het wegverkeer. Ook de parallelweg gaat dicht voor het verkeer, uitgezonderd langzaam verkeer, openbaar vervoer en (brom)fietsers. Verkeersregelaars zullen hierop toezien.

In geval van onvoorziene omstandigheden (zoals zeer slecht weer), kan het zijn dat de planning verandert. Dit wordt dan gecommuniceerd.

Omleidingsroutes wegverkeer
De Hanzeweg gaat dicht tussen de Biddingringweg en Roggebot. De ovonde met de Biddingringweg is open; aan de Roggebotse zijde is de rotonde met de Drontermeerdijk open. Ook Restaurant-Cafetaria Roggebot-House is nog bereikbaar. De algemene omleidingsroute loopt via de Drontermeerdijk, Elburgerweg en Biddingring weg (N306, N309 en N305) (en omgekeerd).

Omleiding Hanzeweg

Verkeer Hanzeweg 10 t/m 22 en Reveweg

Bestemmingsverkeer voor Hanzeweg 10 t/m 22 rijdt vanuit Dronten de zuidelijke parallelweg op. Bestemmingsverkeer voor de Reveweg kan bij Roggebot (Drontermeerdijk) de zuidelijke parallelweg op. De adressen aan de Hanzeweg zijn alleen bereikbaar vanuit de richting Dronten; de Reveweg alleen vanuit de richting Roggebot. Verkeersregelaars zien hierop toe.

Kruisingen Hanzeweg

De kruisingen met de Ketelweg/Hondweg en Roggebotweg/Oudebosweg zijn drie dagen afgesloten, 6, 7 en 8 mei,  voor het verkeer. Hiermee blijft de noord-zuidroute voor bewoners zo veel mogelijk geopend.

Verkeer Ketelweg en Roggebotweg

Bestemmingsverkeer voor de Ketelweg en Roggebotweg kan vanuit Dronten via de Colijnweg en Vossemeerdijk; vanuit Kampen rijdt het verkeer via de Vossemeerdijk.

Verkeer Hondweg en Oudebosweg

Bestemmingsverkeer voor de Hondweg en Oudebosweg rijdt vanuit Dronten via de Biddingringweg en Elburgerweg; vanuit Kampen loopt de omleidingsroute via de Drontermeerdijk en Elburgerweg.

(Brom)fietsers
Tussen de Biddingringweg en Ketelweg is het fietspad gescheiden van de parallelweg. Op het traject tussen de Ketelweg en Roggebot delen de (brom)fietsers de parallelweg met het langzame verkeer. Tijdens de werkzaamheden maken ook o.a. het openbaar vervoer en de hulpdiensten gebruik van de parallelweg. Als alternatief kunnen (brom)fietsers gebruik maken van het fietspad, gelegen aan de noordzijde van de Hanzeweg.

Openbaar vervoer en langzaam verkeer
Bus 143 (Dronten-Kampen) maakt gebruik van de parallelweg en kan dus haar reguliere route blijven rijden. De haltes worden tijdelijk verplaatst naar de parallelweg.

Het langzame verkeer kan ook gebruik blijven maken van de parallelweg. De kruisingen met de Ketelweg/Hondweg en Roggebotweg/ Oudebosweg zijn maximaal drie dagen dicht. Deze afsluitingen worden van te voren kenbaar gemaakt door vooraankondigingsborden.

Werkzaamheden
Het asfalt op de Hanzeweg is toe aan vernieuwing. Tegelijkertijd pakken we ook andere zaken aan:

  • De bovenste asfaltlaag (deklaag) wordt verwijderd en opnieuw aangebracht. Daarna komt er nieuwe belijning op de weg.
  • Naast de rijbaan worden grasbetonstenen aangebracht.
  • De verkeerslichten worden vervangen inclusief de lussen in de weg.

Inloop 18 april

Op donderdag 18 april organiseert Provincie Flevoland een inloopavond over deze werkzaamheden én de werkzaamheden aan de Biddingringweg (juni 2019). Van 17.00 tot 19.00 uur zijn medewerkers van de provincie aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven. Er is geen vast programma; u kunt binnenlopen wanneer het u schikt. Locatie: Provincie Flevoland, Houtwijk 20-22 te Dronten.

Meer informatie

Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. U kunt zich ook aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over alle werkzaamheden en calamiteiten op de Hanzeweg (en andere geselecteerde provinciale wegen).

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen