Code geel: Er is in Flevoland momenteel een waarschuwing van kracht.   Lees meer

Nieuws

Groot onderhoud N713 Zuidwesterringweg

Van maandag 13 mei tot en met vrijdag 19 juli wordt in vier fases gewerkt aan de Zuidwesterringweg. De weg wordt verbreed en voorzien van nieuw asfalt. De werkzaamheden leveren overlast op voor bewoners en wegverkeer. In iedere fase wordt een deel van het traject afgesloten. Voor het wegverkeer gelden dan omleidingsroutes. Ook (brom)fietsers zullen tijdens een aantal fases moeten omrijden.

Wals Kraggenburgerweg

Werkzaamheden
De Zuidwesterringweg wordt veiliger ingericht. Zo verbreden we de weg naar 7,30 meter en komen aan de zijkant van de rijstrook glasbollen en ribbelstroken. Daarnaast maken we de kruising met de Staartweg veiliger door onder andere het plaatsen van verlichting. Het plateau op de kruising met de Karel Doormanweg wordt opnieuw aangelegd. Lees alle informatie en bekijk de omleidingskaarten in het infobulletin.

Planning & fasering

Fase Traject Periode
1 Urkerweg – Tollebekerweg Ma 13 mei t/m vr 24 mei
1A Tollebekerbrug – viaduct A6 Ma 13 mei t/m vr 7 juni
2 Tollebekerweg – Zuidwesterringweg 38 Ma 27 mei t/m vr 28 juni
3 Zuidwesterringweg 38 – Espelerringweg (Steenbanktocht) Woe 26 juni t/m vr 19 juli

Fase 1

 • De Zuidwesterringweg is dicht tussen de Urkerweg en Tollebekerweg.
 • Kruising Zuidwesterringweg/Tollebekerweg is open.
 • Rotonde Urkerweg/Zuidwesterringweg is open.
 • Doorgaand verkeer tussen Tollebeek en Espel rijdt via de Urkerweg, Hannie Schaftweg en Espelerweg.
 • Vanaf de A6/Emmeloord kan het verkeer naar het industrieterein gebruik maken van de Espelerweg, Espelleringweg, Zuidwesterringweg en ga dan bij de kruising met de Tollebekerweg het industrieterein op (en omgekeerd).

(Brom)fietsers
Het fietspad langs de Zuidwesterringweg is dicht. Omfietsen kan via Emmeloord.

Fase 1A

 • De Zuidwesterringweg is dicht tussen de Tollebekerbrug en de brug over de A6. Let op: deze fase overlapt qua tijd met fase 1.
 • Verkeer tussen Nagele en Tollebeek kan omrijden via Emmeloord.
 • De kruising Zuidwesterringweg/Karel Doormanweg is op woensdag 5 en donderdag 6 juni afgesloten voor al het verkeer.  Bestemmingsverkeer Karel Doormanweg ten noorden van de Zuidwesterringweg rijdt dan via Emmeloord; bestemmingsverkeer Karel Doormanweg ten zuiden van de Zuidwesterringweg rijdt via Urk.

(Brom)fietsers
Het fietspad tussen Nagele en Tollebeek zal dicht zijn tijdens de werkzaamheden aan de brug. Dit wordt met borden aangekondigd. Fietsers vanuit Nagele kunnen omfietsen via de Nagelerweg, Hannie Schaftweg en de Urkerweg (en omgekeerd).

Fase 2

 • De Zuidwesterringweg is dicht van de kruising met de Tollebekerweg tot en met Zuidwesterringweg 38.
 • De kruising Zuidwesterringweg/Tollebekerweg is op donderdag 6 en vrijdag 7 juni afgesloten voor al het verkeer.
 • De algemene omleiding loopt via de Urkerweg, Hannie Schaftweg en Espelerweg.
 • Voor de veiligheid van de (brom)fietsers is het Urkerdwarspad dicht voor wegverkeer, uitgezonderd bewoners en (brom)fietsers.
 • Verkeer vanaf de A6/Emmeloord voor het industrieterrein kan gebruik maken van de Urkerweg, Zuidwesterringweg en het Revier.

(Brom)fietsers
Het fietspad is dicht. (Brom)fietsers worden omgeleid via het Urkerdwarspad.

Fase 3

 • De Zuidwesterringweg is dicht tussen Zuidwesterringweg 38 en de Steenbanktocht.
 • De kruising Zuidwesterringweg/Staartweg/Espelerringweg is dicht.
 • Verkeer tussen Espel en Tollebeek/Urk rijdt om via de Espelerweg, Hannie Schaftweg en Urkerweg; verkeer tussen Urk en Tollebeek via de Singel en Urkerweg.
 • Voor de veiligheid van de (brom)fietsers is het Urkerdwarspad dicht voor wegverkeer, uitgezonderd bewoners en (brom)fietsers.
 • Verkeer tussen Espel en Tollebeek rijdt via Emmeloord.

(Brom)fietsers
(Brom)fietsers van Espel naar Tollebeek/ Urk worden omgeleid via het Steenbankpad, de Westermeerweg en Vormtweg (en omgekeerd).

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. U kunt zich ook aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over alle werkzaamheden en calamiteiten op de Zuidwesterringweg (en andere geselecteerde provinciale wegen).

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen