Code geel: Woensdagmiddag zware windstoten in het Waddengebied   Lees meer

Nieuws

Het is Girlsday!

Op de bouwplaats bij de Vogelweg zag het er vandaag even anders uit dan normaal. Er liepen namelijk 13 enthousiaste meiden van basisschool Panta Rhei in Zeewolde rond. Dit bezoek maakte onderdeel uit van de landelijke Girlsday; een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

 

De meiden voor het bouwbord bij de Vogelweg

Rondkijken, beleven en vooral kennismaken met verschillende beroepen binnen de bouw waaraan ze waarschijnlijk nog nooit hebben gedacht. De dag begon met een uitleg door één van de communicatieadviseurs bij de afdeling Infra op het provinciehuis. Na een kort kijkje in de Statenzaal (daar worden immers de beslissingen genomen!) en dan snel naar buiten om met eigen ogen te zien wat we precies bouwen. Aan de Vogelweg bij Almere wordt op dit moment hard gewerkt. Er worden twee rotondes aangelegd, de weg wordt aan weerszijden verbreed, voorzien van nieuw asfalt en veiliger ingericht. Genoeg te zien dus. Irma Ootes van Aannemersbedrijf Gebr. Van der Lee vertelt meer over wat ze precies aan het doen zijn en over haar werk als vrouw in de bouw. Nog even zwaaien naar de vrachtwagenchauffeurs vanaf het viaduct en daarna weer terug naar school na een leerzame ochtend.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen