Nieuws

Hoe maak je een watersportstrand?

Bij Lelystad verrijst Bataviastrand: een gloednieuwe hotspot voor watersporters. De werkzaamheden zijn goed zichtbaar vanaf de Houtribdijk, tussen de Houtribsluizen en het landschapskunstwerk ‘Exposure’.

Provincie Flevoland investeert in dit strand naar aanleiding van de prijsvraag uit 2014: ‘Dijk van een idee’. Projectleider Margreet Ramaker is enthousiast dat een idee vanuit de samenleving nu daadwerkelijk gerealiseerd wordt: “Een aantal enthousiaste watersporters kwam met het idee om tegelijk met de versterking van de Houtribdijk een watersportstrand aan te leggen. De locatie is ideaal voor (kite)surfers, kanoërs en suppers.” Rijkswaterstaat verzorgt de aanleg samen met aannemerscombinatie Houtribdijk. Zo wordt ‘werk met werk’ gemaakt. Lees het complete persbericht op rijkswaterstaat.nl.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over onze vaar(weg)werkzaamheden.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen