Nieuws

inloop: Fiets- en voetgangersbrug Waterlandseweg

Dit jaar wordt een fiets- en voetgangersbrug over de verdubbelde Waterlandseweg (N305) en de Hoge Vaart gebouwd, ter hoogte van de Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant. Tijdens een inloopavond op maandag 4 februari vertellen we u graag meer over het ontwerp van de brug, de planning en de werkzaamheden.

Ontwerp van de fiets- en voetgangersbrug

Werkzaamheden

Medio 2019 start de bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de N305 Waterlandseweg en de Hoge Vaart. Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere voert dit werk uit in opdracht van Provincie Flevoland. Inmiddels zijn er op locatie sonderingen uitgevoerd om de zetting van de grond te kunnen berekenen. Daarnaast zijn er bouwkundige opnames gemaakt van de gebouwen en wegen rondom het projectgebied.

Medio februari wordt er gestart met het aanbrengen van de voorbelasting. Door de aanwezige ondergrond van klei en veen moet er eerst extra belasting aangebracht. Deze extra belasting voorkomt dat later verzakkingen wanneer de brug is geplaatst. Om het zettingsproces te versnellen brengen we hiervoor verticale drainage aan. Deze zorgt voor een snelle afvoer van het water wat in de ondergrond zit. De aangebrachte voorbelasting blijft circa 8 maanden liggen.

Vervolgens wordt er medio juni 2019 gestart met het aanbrengen van de heipalen ter ondersteuning van de brug. De eerste brugdelen worden medio augustus/september geplaatst.

Informatieavond

Op 4 februari 2019 organiseren wij van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatieavond. De inloop vindt plaats in het Buitencentrum Almeerderhout, Kemphaanlaan 4. Medewerkers van de provincie en Reimert Bouw en Infrastructuur zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Er is geen vast programma.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen