Nieuws

Inloopavond N352 Zuiderringweg

In het voorjaar van 2022 start Provincie Flevoland met de werkzaamheden aan de Zuiderringweg tussen de rotonde Kraggenburgerweg en rotonde Drietorensweg. Op donderdag 30 september 2021 organiseert Provincie Flevoland van 17.00 tot 19.00 uur een inloop over deze werkzaamheden in Hotel Van Saaze te Kraggenburg.

Tijdens de inloopavond zijn medewerkers van de provincie aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Weggebruikers en omwonenden zijn van harte welkom. Er is geen vast programma. Omdat de inloop plaatsvindt in een horecagelegenheid, is het nodig om bij binnenkomst een QR-code te tonen van uw vaccinatie(s) of negatieve testuitslag. De QR-code wordt terplekke gescand.

Planning
Het hele project duurt ongeveer acht weken en wordt naar verwachting in het voorjaar van 2022 uitgevoerd. De exacte datum is nog niet bekend. De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het fietspad is tijdens de werkzaamheden deels afgesloten. Fietsers worden langs de werkzaamheden geleid en hoeven niet om te fietsen. Overlast door de werkzaamheden is helaas niet volledig te voorkomen.

Werkzaamheden
De bovenste asfaltlaag van de weg wordt vervangen. Tegelijkertijd wordt een ribbelstrook met glasbollen langs de weg aangebracht. Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen. Tevens wordt het fietspad tussen de Hertenweg en de Neushoornweg aangepakt. Dit deel is nu nog van asfalt maar wordt vervangen door beton. Een betonnen fietspad is vlak en stroef wat zorgt voor rijcomfort en veiligheid. Ook heeft beton weinig onderhoud nodig en kent het een lange levensduur van ten minste 50 jaar.

Werkvakkaartje Zuiderringweg

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen