Code geel: Donderdagmiddag -en avond onweersbuien in het noorden en oosten   Lees meer

Nieuws

Nieuw fietspad verbindt Almere met Zeewolde: de Grote Trap

Woensdag 23 oktober 2019 is natuurgebied de Grote Trap officieel geopend. De Grote Trap is een natuurstrook van ongeveer 11 kilometer lang en 100 meter breed waar gefietst kan worden, omgeven door natuur, tussen vriendelijke koeien en meanderend water vol planten en kleine dieren.

De Grote Trap loopt langs de Wulptocht en verbindt de fietsbrug over de A6 bij Almere met de (vorige week geopende) Kop van het Horsterwold. Het natuurbelevingsfietspad is voorzien van recreatieve voorzieningen zoals een parkeerterrein (langs de N706 Vogelweg), schuilhutten en picknickbanken en is opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk. Het natuurgebied werd geopend door de vertegenwoordigers van de samenwerkingspartners en aannemer Ploegam. Ben Huisman (directeur-bestuurder Het Flevo-landschap), Piet Boer (heemraad Waterschap Zuiderzeeland), Cora Smelik (gedeputeerde Provincie Flevoland) en Gijs Ploegmakers (directeur aannemer Ploegam) hesen elk een vlag waarmee het gebied officieel werd geopend.

Ontwikkeling natuurgebied
Voor de ontwikkeling van het natuurgebied de Grote Trap zijn Het Flevo-landschap, Waterschap Zuiderzeeland en Provincie Flevoland een samenwerking aangegaan. Provincie Flevoland was verantwoordelijk voor de recreatieve fietsverbinding en Waterschap Zuiderzeeland voor de aanleg van de natuurvriendelijke oevers; de aanleg van de oevers is gedeeltelijk betaald met steun van de Europese Unie. Het Flevo-landschap stelde de grond beschikbaar en draagt in de toekomst ook zorg voor het dagelijks beheer.

Visit Flevoland heeft een drietal fietsroutes met de Grote Trap ontwikkeld, op basis van het fietsknooppuntennetwerk. Er is een route vanuit Almere, Lelystad en Zeewolde. Alle routes zijn tussen de 35 en 40 kilometer lang en vind je terug op de website van Visit Flevoland. Bekijk hier de making of van het project de Grote Trap.

Foto Wierd

Opening Grote Trap

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen