Nieuws

Nieuwe fase in reconstructie N715 Oosterringweg

Op vrijdagmiddag 6 mei 2022 wordt de rotonde Marknesserweg – Oosterringweg volgens planning  weer opengesteld voor het verkeer. Met de afronding van het groot onderhoud van deze rotonde gaat de reconstructie van de Oosterringweg een nieuwe fase in. Op maandag 9 mei 2022 start Provincie Flevoland met het werk aan het deel Lindeweg tot de rotonde Marknesserweg. Tijdens de werkzaamheden geldt, zoals eerder gecommuniceerd, eenrichtingsverkeer voor het deel Lindeweg tot Marknesse, zodat de bereikbaarheid van aanwonenden zoveel mogelijk geborgd is. Het eenrichtingsverkeer loopt vanaf de richting Kuinderweg naar Marknesse. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind juli klaar.

Aanwonenden en doorgaand verkeer krijgen wel te maken met enkele kortdurende afsluitingen op het moment dat er gewerkt wordt aan de inritten en op een later moment wanneer de deklaag wordt aangebracht. Dit wordt zoveel mogelijk in overleg en tijdens weekenden en nachten uitgevoerd. Er is helaas geen ruimte om fietsers veilig over of langs het kruispunt te leiden. Met het oog op de verkeersveiligheid hebben we het fietspad langs de Oosterringweg nabij de Luttelgeesterweg daarom tot eind juli afgesloten. Fietsers worden bij Luttelgeest omgeleid via het Ridderspoor en Luttelgeesterweg richting Marknesse en vice versa. Om sluipverkeer te ontmoedigen wordt de Luttelgeesterweg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden in deze fase vervalt de reguliere lijndienst 76 van Connexxion. Voor het vervoer van passagiers uit Luttelgeest naar Marknesse wordt een pendeldienst ingezet.

Voorbereidende werkzaamheden

De afgelopen maanden zijn er al volop voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd en (deels) afgerond:

  • Voorbereidend werk bij de kruispunten Lindeweg en Baarloseweg t.b.v. de werkzaamheden van de nutsbedrijven.
  • Verleggen van de waterleiding over bijna de gehele lengte van het traject.
  • Verleggen van de hogedruk gasaansluitingen door Liander (dit loopt nog enige tijd door).
  • Voorbereidende werkzaamheden voor de aansluiting van de Nieuwlandseweg op de nieuw aan te leggen rotonde Luttelgeesterweg.
  • Groot onderhoud schouwpad Marknesserweg.

Fase 2 start 1 juni 2022

Vanaf 1 juni wordt gewerkt aan het gedeelte Kuinderweg – Lindeweg. Dat betekent dat het eenrichtingsverkeer voor de gehele Oosterringweg gaat gelden. Het eenrichtingsverkeer is ingesteld zodat de bereikbaarheid van aanwonenden zoveel mogelijk geborgd is. Het eenrichtingsverkeer loopt vanaf de richting Kuinderweg naar Marknesse

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen