Nieuws

Nieuwe sluisdeuren Friese Sluis

10 meter hoog, 4 meter breed en maar liefst 18 ton schoon aan de haak. Deze week werden de houten sluisdeuren van de Friese Sluis vervangen. Reden voor gedeputeerde Jan de Reus om een bezoek te brengen aan de werkzaamheden aan Flevolands’ oudste sluis. Om zo met eigen ogen te zien hoe die operatie verliep. Maar ook om de mannen en vrouwen die tijdens COVID-19 keihard werken aan het onderhoud van de Flevolandse infrastructuur, mee te geven dat hun harde werken in deze bijzondere periode gezien en gewaardeerd wordt.

 

Programma Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen
Het vervangen van de sluisdeuren is onderdeel van de volledige renovatie van deze sluis. De renovatie duurt nog tot vlak voor de kerst. Naast nieuwe sluisdeuren krijgt de sluis een compleet nieuwe brugval. Dit is het beweegbare deel van de brug. Het bedienings- en besturingssysteem wordt ook helemaal vernieuwd, zodat deze weer voldoet aan de wensen van nu. De volledige renovatie van de Friese Sluis is onderdeel van het programma groot onderhoud bruggen & sluizen. Een provincieprogramma van 60 miljoen euro dat vorig jaar van start is gegaan. In dit programma worden alle 16 provinciale bruggen en sluizen die Flevoland telt vernieuwd en gerenoveerd.

Persoonlijke bijdrage
Gedeputeerde Jan de Reus leverde zelfs persoonlijk een bijdrage, door de sluisdeur met een enorme hijskraan een eerste lift vanaf de grond te geven. De nieuwe deuren zijn inmiddels geplaatst. Naar verwachting is de sluis voor de kerstdagen van 2020 volledig gerenoveerd.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 265 566. U kunt ook een e-mail sturen naar werkaandeweg@flevoland.nl. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over één van onze projecten.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen