Nieuws

Oeverwerkzaamheden Hoge Vaart

Provincie Flevoland start in februari/ maart 2021 met het oeveronderhoud langs de Hoge Vaart bij Almere. De werkzaamheden duren tot en met juli 2021.

Waarom gaan wij daar aan het werk?
Grote delen van de oevers voldoen niet meer aan de kwaliteitseisen en zijn toe aan groot onderhoud. Het gaat om het stuk tussen de Zuidersluis tot ongeveer de Tureluurweg. Het gaat om de oevers aan beide zijden van het water. Er wordt voor het grootste deel vanaf het water gewerkt. Hierdoor heeft de omgeving en of de scheepvaart weinig last van de werkzaamheden. Tijdens het werk wordt er rekening gehouden met de aanwezigheid van vogelnesten en eventuele beverburchten.

Wat gaan wij doen?
De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van overtollige begroeiing. Damwanden die slecht zijn worden vervangen door zogenaamde blokkenmatten en voorzien van betonstenen. Het mooie van deze toepassing is dat planten tussen de stenen kunnen groeien waardoor de oevers veel groener worden en volop ruimte bieden voor vogels en dieren. Op andere delen worden de oevers met stortstenen schoongemaakt en aangevuld en daar waar het water al stukken oever heeft weggespoeld wordt de oever weer aangevuld met grond. Op onderstaande kaart is aangegeven waar wij precies aan het werk gaan.

Werkzaamheden Hoge Vaart

 

Oproep; weghalen boten
Langs de oevers waar we aan het werk gaan grenzen geen tuinen direct aan het water en liggen geen woonboten. Omdat grotendeels vanaf het water gewerkt wordt, is de verwachting dat omwonenden vrijwel geen last zullen ervaren. Wel liggen er op sommige stukken bootjes. De provincie vraagt bewoners om deze weg te halen. Directe omwonenden worden hiervan op de hoogte gebracht voordat wij aan het werk gaan.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meldt u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen