Code geel: Vanaf woensdag aanhoudende hitte   Lees meer

Nieuws

Oeverwerkzaamheden Oostervaart bij Lelystad

Van maandag 9 november tot medio maart 2021 vindt er onderhoud plaats aan de oevers van de Oostervaart bij Lelystad. Uit een technische inspectie is gebleken dat de oeverbescherming niet meer voldoet aan de eisen. De werkzaamheden voor de oeverbescherming worden uitgevoerd langs de Oostervaart vanaf het Gelderse Diep tot aan de Steenstraat/Edelhertweg. De werkzaamheden worden zowel aan de oostkant als aan de westkant uitgevoerd. 

Planning
Op 9 november wordt gestart met de herstelwerkzaamheden van de oevers en dit loopt door tot halverwege maart 2021. Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden zoveel mogelijk vanaf het water uitgevoerd.

Werkzaamheden
De staat van onderhoud van de betonnen en houten oeverbeschoeiing is matig tot slecht. Sommige ankers zijn gebroken en op veel punten zijn de gordingen (de horizontale balk die zich boven het water bevindt) los. Daardoor wijkt de damwand en is op enkele plaatsen de grond achter de wand weggespoeld met mogelijk grote gevolgen voor de scheepsvaart en aangrenzende terreinen. De houten en betonnen damwanden, ook wel beschoeiing genoemd, worden vervangen of gerepareerd. Om de oevers te verbeteren, wordt de houten beschoeiing deels vervangen door een glooiende oever van breuksteen met een onderwaterbeschoeiing. Bij de delen met een betonnen damwand wordt de grond erachter ontgraven om deze te ontlasten en wordt de damwand met een houten gording verstevigd. Op deze wijze ontstaat er een duurzame oever. Op de delen waar de betonnen damwand nog voldoende is, wordt deze gerenoveerd. Op een aantal delen worden stalen damwanden geplaatst en op enkele plekken worden uittreedplaatsen voor dieren gerealiseerd. De vrijkomende grond wordt deels verwerkt binnen het ontwerp om de oevers te verstevigen.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling Infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over onze (vaar)wegen.

Werkgebied Oostervaart

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen