Nieuws

Onderhoud Dronterweg N309

In overleg met de aannemer starten de werkzaamheden aan de Dronterweg niet op woensdag 18 november 2020 maar op woensdag 25 november 2020. Het streven is om op vrijdag 11 december 2020 klaar te zijn. Dit onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Er bestaat een kans dat de planning uitloopt. 

Planning en fasering
De werkzaamheden staan gepland van woensdag 25 november 09.00 uur tot en met vrijdag 11 december 18.00 uur. Tijdens het werk is de Dronterweg afgesloten voor het verkeer tussen de Larserringweg en de Swifterringweg. Verkeer tussen Lelystad en Dronten wordt omgeleid. Het (brom)fietsverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Fase 1a – vervangen asfaltdeklaag
De omleidingsroute vanaf Lelystad richting Dronten loopt via de Oostranddreef, Runderweg en Swifterringweg. Weggebruikers vanaf Dronten gebruiken dezelfde route maar dan andersom. Bestemmingsverkeer richting het noordelijke deel van de Larserringweg volgt een kleine omleiding.

Fase 1b – aanleg veilige fietsoversteek Larserringweg
Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid.

Werkzaamheden
De asfaltdeklaag tussen de Larserringweg en de Swifterringweg wordt vervangen. Gelijk met dit onderhoud worden ook andere werkzaamheden uitgevoerd:

  • Er komt een nieuwe veilige (brom)fietsoversteek bij de kruising met de Larserringweg.
  • De Dronterweg wordt voorzien van ribbelstroken en glasbollen naast de rijstrook voor een verhoogde veiligheid.
  • De aansluiting van de ten zuiden van de Dronterweg gelegen verbindingsweg tussen de Larserringweg en de Dronterweg wordt verwijderd.

De aanleg van de geplande rotonde op de kruising met de Swifterringweg wordt wegens technische redenen verplaatst naar voorjaar 2021. Wel worden in november alvast voorbereidende (grond)werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde uitgevoerd. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden in het infobulletin.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling Infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Pagina update woensdag 11 november 2020

Omleidingsroute
Omleidingsroute fietsers

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen