Nieuws

Onderhoud fietspaden Kamperweg, Nagelerweg en Gemaalweg

Vanaf medio maart 2021 voert Provincie Flevoland onderhoud uit aan drie fietspaden in de Noordoostpolder. De fietspaden langs de Kamperweg N352, Nagelerweg N716 en Gemaalweg N712 vertonen gebreken en worden daarom deels vervangen en/of hersteld. In mei 2021 worden de werkzaamheden afgerond. De planning van de werkzaamheden is inmiddels bekend. (Brom)fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid.

Omleidingsroutes
Weggebruikers krijgen te maken met lichte hinder doordat er op de plekken waar gewerkt wordt één rijstrook wordt afgesloten. Het verkeer wordt daar geregeld met verkeerslichten of verkeersregelaars. De fietspaden zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten.

Fietspad Kamperweg – start week 12
Een klein deel van het fietspad Kamperweg is inmiddels klaar. Dit betreft het deel waar prefab betonplaten zijn neergelegd. De rest van het fietspad is opgebroken en wordt niet aan gewerkt. Dit heeft te maken met de vele en hevige regenval van de laatste tijd. Net zoals bij het fietspad langs de Nagelerweg hopen wij in de week van 21 weer verder te kunnen met de werkzaamheden. Voor (brom)fietsers zijn omleidingsroutes ingesteld voor het deel Zwartemeerweg tot de Randweg, onder andere via de Enserweg. Voor het traject Randstraat tot aan de carpoolplaats wordt een noodfietspad aangelegd langs de werkvak. Bij de brug Schokkerringweg worden (brom)fietsers veilig langs het werk geleid.

Omleidingsroute fietsers Kamperweg

Fietspad Gemaalweg – start week 14
Het fietspad langs de Gemaalweg is weer open voor gebruik. Alleen de belijning moet nog worden aangebracht.

Fietspad Nagelerweg – start week 12
Het is misschien al opgevallen, het fietspad is volledig opgebroken maar er wordt niet aan gewerkt. Dit heeft te maken met de vele en hevige regenval van de laatste tijd. Door dit natte weer kan er geen beton worden gestort. Voor het storten en het uitharden van beton is een langere periode van droog weer nodig. Afhankelijk van de weersomstandigheden hopen wij in de loop van week 21 weer verder te gaan met het werk. Voor (brom)fietsers is een omleidingsroute ingesteld via de Hannie Schaftweg en Verlengde Gildenweg.

Omleidingsroute fietsers

Werkzaamheden
Fietspad Kamperweg
Het asfalt van het gehele fietspad tussen de fietsoversteek bij de Zwartemeerweg tot aan de carpoolplaats Schokkerringweg/Kamperweg wordt vervangen door duurzaam beton. Een betonnen fietspad is vlak en stroef wat zorgt voor rijcomfort en veiligheid. Ook heeft beton weinig onderhoud nodig en kent het een lange levensduur van ten minste 50 jaar. Op diverse plekken worden prefab betonplaten gebruikt om bestaande bomen te kunnen behouden.

Fietspad Gemaalweg
Het asfalt vanaf de kruising bij de Lemsterweg tot de fietsoversteek voor de Friese Sluis wordt vervangen door duurzaam beton. Daarnaast worden op het traject vanaf de kruising bij de Lemsterweg tot aan Rutten op verschillende plekken betonplaten gerepareerd die beschadigd zijn. De berm tussen het fietspad en de weg wordt op termijn nog voorzien van nieuwe bomen.

Fietspad Nagelerweg
Het asfalt van het gehele fietspad tussen de fietsoversteek vanaf de kruising bij de Bomenweg tot de bebouwde kom van Emmeloord wordt vervangen door duurzaam beton.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over onze (vaar)wegen.

Update: vrijdag 28 mei 2021

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen