Code geel: Woensdagmiddag zware windstoten in het Waddengebied   Lees meer

Nieuws

Onderhoud Larserpad

UPDATE: 30 november 2021
Van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 3 december 2021 werken we aan het Larserpad bij Lelystad. Er wordt in fases gewerkt tussen de Eendenweg en Meeuwenweg.  Tijdens de wegwerkzaamheden gelden er omleidingsroutes. Tijdens het werk is geconstateerd dat de schade aan de verhardingsconstructie groter bleek dan gedacht. Hierdoor lopen de werkzaamheden uit.

Vanwege de weeromstandigheden in dit jaargetijde is het nu niet exact aan te geven wanneer de werkzaamheden zover zijn afgerond, dat de weg weer kan worden opengesteld. De verwachting is dat de weg half december weer kan worden opengesteld.

Planning en fasering
Het werk wordt uitgevoerd in twee fases:
Fase 1 => Eendenweg – Vogelweg: uitvoering 18 oktober tot medio december 2021. Na medio december wordt er nog gewerkt aan de berm en het plaatsen van grasbetonstenen. Dit duurt tot 10 december. Het verkeer kan er tijdens deze werkzaamheden gewoon langs.

Fase 2 => Vogelweg – Meeuwenweg: uitvoering 15 tot medio december 2021. Ook voor dit deel van de weg geldt dat er na medio december nog wordt gewerkt aan de berm en het plaatsen van grasbetonstenen. Dit duurt tot ongeveer 22 december. Het verkeer kan er tijdens deze werkzaamheden langs.

Omleidingsroute
Het weggedeelte waaraan wordt gewerkt wordt afgesloten voor het (doorgaande) verkeer. Er worden wisselende omleidingsroutes ingesteld. Ook het brom(fiets)verkeer dat gebruik maakt van het Larserpad moet de omleidingsroutes volgen. Door de aanpassingen in de fasering zijn de omleidingsroutes aangepast. Doorgaand verkeer, zowel (langzaam) verkeer als brommers/fietsers, volgen de omleidingsborden. Er zijn afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van kavels aan en erven van bewoners van de Meeuwenweg, maar enige hinder van de werkzaamheden is helaas niet volledig te voorkomen. Er is een speciale verwijzing naar de Meeuwenhoeve.

Werkzaamheden
De belangrijkste werkzaamheden zijn:
• Het vervangen van het asfalt van de weg (traject Meeuwenweg – Vogelweg).
• Het verbreden van de rijbaan en het vervangen van het asfalt van de weg (traject Eendenweg – Vogelweg). De breedte van de rijbaan wordt gelijk aan die van het traject Meeuwenweg – Vogelweg, te weten 4,50 meter.
• Aanleg plateau’s op de kruisingen met de Meeuwenweg

Meer informatie?
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen