Code geel: Woensdagmiddag zware windstoten in het Waddengebied   Lees meer

Nieuws

Opening verdubbeling Gooiseweg (Zeewolde)

Vrijdag 24 september heeft gedeputeerde Jan de Reus van Provincie Flevoland de verbrede N305 Gooiseweg bij Zeewolde geopend. Sinds 2014 heeft de provincie de Gooiseweg in drie verschillende fases verbreed. Met de opening van het laatste deel is het project afgerond dat de bereikbaarheid van Zeewolde verbetert.

Opening Gooiseweg
Om de vernieuwde Gooiseweg officieel te openen plaatste Jan de Reus vanuit een hoogwerker de laatste lamp in een lichtmast bij het nieuwe kruispunt met de Nijkerkerweg. In zeven jaar tijd heeft de provincie de complete Gooiseweg verbreed van één naar twee rijstroken per richting. Na de verbreding van de N305 Waterlandseweg en Gooiseweg ligt er, samen met de N302 Larserweg en de A6, een robuuste infrastructuur in Zuidelijk Flevoland.

Opening Gooiseweg ged. Jan de Reus

Foto gemaakt door Fotostudio Wierd

Informatie werkzaamheden
De derde fase van project Gooiseweg, de verbreding tussen de N301 Nijkerkerweg en de A27, heeft ruim anderhalf jaar geduurd. De voorbereiding, in de vorm van het aanbrengen van voorbelasting, heeft 12 maanden gelegen. In de laatste zes maanden is de nieuwe rijbaan aangelegd waarmee de Gooiseweg werd verdubbeld van één naar twee rijstroken per richting. Ook is de bestaande Gooiseweg van nieuw asfalt voorzien en zijn tussenliggende kruispunten omgebouwd naar de nieuwe situatie. De Gooiseweg voldoet aan de nieuwste eisen rondom verkeersveiligheid door bredere rijstroken met verbeterde markering en het gebruik van ribbelstroken en glasbollen naast de weg. De rotonde van de Gooiseweg met de Nijkerkerweg is aangepast naar een kruispunt met verkeerslichten. Dat maakt het kruispunt toekomstbestendig voor het groeiende aantal voertuigen op de weg.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling Infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over één van onze projecten.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen