Code geel: Donderdag later in de middag en 's avonds onweersbuien in het noorden en oosten   Lees meer

Nieuws

Provincie is voorbereid op gladheid in de winter

Afgelopen week heeft de provincie een zogenaamde ‘vlootschouw’ gehouden. Bij zo’n schouw controleren we de strooiauto’s die ’s winters op pad gaan om gladheid te bestrijden op alle provinciale wegen en fietspaden. Tegelijkertijd met de vlootschouw opende gedeputeerde Jan de Reus bij de provinciale vestiging in Emmeloord een nieuwe opslagloods voor strooizout.

Vlootschouw

Bij de vlootschouw zijn alle zoutstrooiers op de vrachtwagens gezet. Daarna hebben we getest of al het materiaal naar behoren werkt. Verder zijn alle routes weer een keer gereden. Zo weet iedereen wat er onderweg veranderd is en wat lastige of bijzondere plekken zijn. Op deze manier is alles en iedereen goed voorbereid op het aankomende winterseizoen. Omroep Flevoland maakte een item over deze vlootschouw.

Drie verschillende locaties

De provincie regelt de gladheidsbestrijding vanuit 3 verschillende locaties in Flevoland. Dit gebeurt vanuit vestigingen (steunpunten) in Emmeloord, Dronten en Zeewolde. Op alledrie de locaties heeft er een vlootschouw plaatsgevonden. Vanuit de vestigingen strooit de provincie in totaal ruim 750 kilometer weg en ruim 400 kilometer fietspad. Zo waarborgen we een vlotte en veilige doorstroming op de provinciale wegen en fietspaden.

Foto van de opslagloods met gedeputeerde Jan de Reus

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen