Code geel: Woensdagmiddag zware windstoten in het Waddengebied   Lees meer

Nieuws

Provincie Flevoland verwijdert zieke essen

Sinds enige jaren hebben we in Flevoland te maken met essentaksterfte. Dit is een schimmelziekte die aanzienlijke schade veroorzaakt bij de essen. De ziekte is helaas niet te bestrijden. Daarom moeten ruim 1.800 zieke essen langs provinciale wegen verwijderd worden. De werkzaamheden starten 17 februari 2020 langs de Gooiseweg (N305)  bij Zeewolde.

Bomenkap

Andere wegen waarlangs de komende weken zieke essen verwijderd worden zijn de Nijkerkerweg (N301), de Spiekweg (N705) en de Biddingringweg (N305). Gezonde en hopelijk resistente essen blijven uiteraard staan. Ook de essen met een nest of holte blijven (voorlopig) staan. Op plekken waar kap onvermijdelijk is, gaan we op een later tijdstip een nieuwe generatie bomen planten.

Hinder
Tijdens de werkzaamheden houdt de provincie zoveel mogelijk rekening met het wegverkeer. Wanneer er lokaal hinder ontstaat wordt de weggebruiker hierover geïnformeerd.

  • Maandag 9 maart start de aannemer met het kappen van de essen langs de Biddingringweg tussen Dronten en Biddinghuizen. Fietsers worden omgeleid via het fietstunneltje bij Biddinghuizen, de parallelweg en de Ansjovisweg.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. U kunt zich ook aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over alle werkzaamheden en calamiteiten op onze provinciale wegen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen