Nieuws

Renovatie Ketelsluis (Dronten) start 1 november 2021

Maandag 1 november start de renovatie van de Ketelsluis (Vossemeerdijk, Dronten). Volgens planning  is de renovatie uiterlijk 22 december afgerond.

Autoverkeer
Tijdens de renovatieperiode heeft het autoverkeer naast de periodes van stremming vier weken te maken met een halve rijbaanafzetting, waardoor het verkeer dan om en om de brug moet passeren. De stremmingen en de halve rijbaanafzetting zijn als volgt gepland:

Van maandag 1 november t/m vrijdag 5 november – volledige stremming van maandagochtend 6.00 uur tot vrijdagmiddag 17.00 uur.

Van maandag 8 november t/m vrijdag 3 december – van maandag t/m vrijdag halve rijbaanafzetting van 7.00 uur tot 16.00 uur.
Verkeersregelaars aanwezig.

Van maandag 6 december t/m vrijdag 17 of dinsdag 22 december – dagelijkse stremming van 8.00 uur tot 16.00 uur.

Scheepvaart
Voor de scheepvaart is de sluis de gehele periode van 1 maandag november t/m zondag 19 december gestremd.

Werkzaamheden
De Ketelsluis krijgt net zoals alle beweegbare bruggen en sluizen, die de provincie vanuit de centrale in Lelystad bedient, een nieuw en uniform besturings- en bedieningssysteem. Het bouwen van het nieuwe besturings-en bedieningssysteem is een complexe klus. Zo wordt de motor vervangen, zijn er nieuwe elektriciteits- en glasvezelverbindingen nodig, worden de schakelkasten vernieuwd, komen er nieuwe camera’s en slagbomen, een nieuwe omroepinstallatie en moet alles aangesloten worden op de centrale in Lelystad. Het oude sluiswachtershuisje wordt deels gesloopt, er komt een nieuw gebouwtje voor alle technische apparatuur.

Naast de elektrotechnische werkzaamheden wordt het beton waar nodig gerepareerd en wordt de brug opnieuw geschilderd.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Stuur dan een e-mail naar werkenaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over deze werkzaamheden.

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen