Nieuws

Renovatie Marknessersluis 17 oktober 2022

Maandag 17 oktober start de renovatie van de Marknessersluis in het centrum van Marknesse. De renovatie neemt 17 weken in beslag, maar de brug over de sluis blijft toegankelijk voor het wegverkeer. Voor de scheepvaart is de sluis wel de gehele periode gestremd.

Werkzaamheden

Het beweegbare deel van de brug, ook wel het brugval of de brugklap genoemd, wordt vervangen. Om te zorgen dat het nieuwe brugval goed kan functioneren is het nodig om ook de zogenaamde ‘brugkelder’ grondig te renoveren. Daardoor is het noodzakelijk om de weg een tijd te stremmen. Een ander belangrijk onderdeel van de renovatie is het bouwen van een nieuw besturings en bedieningssysteem. Door nu een uniform systeem te bouwen wordt de kans op storingen minder en de bediening veiliger.

Hinder

Fietsers en voetgangers kunnen de hele periode gebruik blijven maken van de brug over de Marknessersluis. De brug over de sluis blijft toegankelijk
voor verkeer, behalve tijdens 2 nachten, waarin de brug getest gaat worden. In de nachten van 18/19 en 19/20 januari is de brug van 24:00 tot 5:00 uur gestremd voor het autoverkeer. De omleidingsroute loopt dan via de Vollenhoverweg, Repelweg, Kraggen, burgseweg en de Leemringweg. Tijdens het hijsen van de sluisdeuren is er een halve rijbaanstremming. Dit zal in ieder geval buiten de spitstijden zijn. Tijdens deze momenten zetten we verkeersregelaars in

van 17 oktober t/m 9 februari 2023 is er geen doorvaart mogelijk via de Marknessersluis. Alternatieve vaarroutes lopen dan via de Urkersluis, de Urkervaart en de Zwolsevaart en via de Friese Sluis en de Lemstervaart.

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen