Nieuws

Start aanvullende werkzaamheden Elburgerbrug

Van maandag 21 september tot en met zaterdag 10 oktober 2020 worden de aanvullende werkzaamheden aan de Elburgerbrug uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden blijft één rijstrook open voor het wegverkeer. (Brom)fietsers kunnen ook gebruik blijven maken van de brug. Daarnaast zijn er voor de scheepvaart vaste bloktijden vastgesteld. Tijdens deze bloktijden kunnen zij de brug passeren. 

Reisinformatie wegverkeer
Tijdens de werkzaamheden blijft er 1 rijstrook open voor verkeer zodat er op de andere rijstrook gewerkt kan worden. Op deze manier kan verkeer uit beide richtingen om en om de brug passeren. Verkeersregelaars regelen tijdens de spits het verkeer. Buiten de spits regelen verkeerslichten het verkeer.

Reisinformatie scheepvaart
De scheepvaart kan tijdens bloktijden gebruik maken van de sluis. De bloktijden zijn van 06.00 tot 07.00 uur, 12.00 tot 13.00 uur en van 18.00 tot 22.00 uur. Scheepvaart met een doorvaarthoogte van 5,40 meter kan de brug wel passeren. Meld u maximaal 1 uur van tevoren telefonisch aan bij de bediencentrale via 0320 – 767 610. Aanmelden is noodzakelijk omdat de bediencentrale niet automatisch zicht heeft op wachtende schepen.

Werkzaamheden
Van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september 2020 stonden werkzaamheden gepland omdat de asfaltlaag los lag van de betonnen tussenlaag. Deze laag zou op nieuw aangebracht worden. Tijdens de werkzaamheden is naast de schade aan de asfaltlaag ook ernstige schade aan de betonnen tussenlaag ontdekt.  Op basis van proefboringen voorafgaand aan de werkzaamheden is dit niet naar voren gekomen. Voor de reparatie van de betonnen tussenlaag moet een compleet nieuwe laag mortel (totaal 22.000 kilo) gemaakt worden en deze is arbeidsintensief om aan te brengen. Ook moet er rekening gehouden worden met strikte verwerkingsvoorschriften en droogtijden. Hierdoor was het niet mogelijk om de werkzaamheden in dezelfde week uit te voeren en is besloten een nieuwe periode in te plannen. Om verdere beschadiging van de aanbruggen te voorkomen en de veiligheid van weggebruikers te kunnen blijven garanderen, moeten de extra werkzaamheden voor de winter worden uitgevoerd.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling Infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over deze werkzaamheden. Lees hier het vorige bericht terug over de Elburgerbrug.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen