Nieuws

Start herstelwerkzaamheden Tollebekerbrug

Vanaf 9 november a.s. start Provincie Flevoland met de herstelwerkzaamheden die ervoor zorgen dat de Tollebekerbrug weer in gebruik genomen kan worden. De werkzaamheden duren tot 20 december 2020. Omdat de brug eruit gehaald wordt, is de weg volledig gesloten voor het wegverkeer. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid en voor fietsers en voetgangers wordt een tijdelijke pontonbrug aangelegd. Scheepvaart kan enkel op aanvraag op werkdagen doorvaren tussen 17.00 en 19.00 uur. 

Bij de jaarlijkse inspectie van de Tollebekerbrug op 10 september jl. werden ernstige beschadigingen geconstateerd die veroorzaakt bleken door een schip dat tegen de dichte brug gevaren is. De beschadigingen waren dermate groot dat een noodreparatie op dat moment niet uitgevoerd kon worden. Om een veilige situatie te creëren voor het wegverkeer werd de brug tijdelijk gefixeerd.

Reisinformatie
Wegverkeer
Vanaf 9 november is de Tollebekerbrug volledig gestremd voor gemotoriseerd verkeer voor de duur van circa 6 weken. Al het verkeer (inclusief landbouwverkeer) wordt omgeleid via de N351 Urkerweg naar de N717 Hannie Schaftweg, om de weg te vervolgen naar de N716 Nagelerweg. Nood- en hulpdiensten maken gebruik van dezelfde omleidingsroute als die voor het gemotoriseerde verkeer en daarnaast van de Zwolsebrug.

Fietsers en voetgangers
Fietsers, voetgangers en mindervaliden kunnen gedurende de herstelwerkzaamheden gebruik maken van de tijdelijke pontonbrug, met uitzondering van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur.

Scheepvaart
Voor watergebonden bedrijven gelden aparte afspraken. Scheepvaart kan van maandag tot en met vrijdag op aanvraag doorvaren tussen 17.00 en 19.00 uur. Buiten deze tijden en in het weekend is de brug gestremd. Een aanvraag voor doorvaart kan uiterlijk 24 uur van tevoren ingediend worden via seda.dagdelen@croonwolterendros.nl.

Let op:

  • In week 46, 47 en 48 geldt een hoogtebeperking van 2.40 m
  • In week 49 geldt geen hoogtebeperking
  • In week 50 geldt een hoogtebeperking van 2.40 m
Omleidingskaartje Tollebekerbrug

Werkzaamheden
Op 2 november start Provincie Flevoland met voorbereidende graafwerkzaamheden. De herstelwerkzaamheden beginnen op 9 november en bestaan onder andere uit het vernieuwen van de lagers en de afgebroken ankers. Provincie Flevoland probeert tijdens de afsluiting werk met werk te combineren. Weersafhankelijke werkzaamheden zoals het schilderwerk en het verwijderen en aanbrengen van de asfaltslijtlaag, gepland voor het voorjaar 2021, worden gelijk meegenomen (mits het weer het toelaat). Van 18 januari tot en met 7 maart 2021 wordt de Tollebekerbrug nogmaals afgesloten voor verkeer in verband met het groot onderhoud in het kader van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens het groot onderhoud gebruik blijven maken van de brug. Ingrijpende werkzaamheden zoals het vervangen van de noodstopinstallatie, seinen, marifoon, afsluitbomen en brugmotor worden dan uitgevoerd.

Over het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen
De 13 bruggen en 11 sluizen die Provincie Flevoland bedient zijn verouderd. Daarom worden alle 13 bruggen en 11 sluizen opgeknapt. Na de opknapbeurt kunnen de bruggen en sluizen weer flink wat jaren mee. Bij de opknapbeurt krijgen alle bruggen en sluizen hetzelfde bediensysteem. Daardoor wordt het bedienen makkelijker en veiliger. Ook storingen kunnen sneller opgelost worden. De Tollebekerbrug is het derde object dat binnen dit programma gerenoveerd wordt. Meer informatie over dit programma is te vinden op https://www.flevoland.nl/dossiers/groot-onderhoud-bruggen-sluizen.

Meer informatie
De Bouwapp biedt de mogelijkheid om op de hoogte te blijven en vragen te stellen over de voortgang. De app is gratis te downloaden via de Google Playstore of de App Store.

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen