Code geel: Vanaf het einde van de avond van het zuidwesten uit onweersbuien   Lees meer

Nieuws

Start werkzaamheden Espelerweg (N351)

Begin juni tot en met augustus 2021 gaat provincie Flevoland aan het werk bij de Espelerweg (N351) in de buurt van Emmeloord. De werkzaamheden vinden plaats net voor het kruispunt Hannie Schaftweg tot aan de rotonde Banterweg. Tijdens deze periode gelden er omleidingsroutes. Het deel Espelerweg N714 tussen Emmeloord en Espel wordt in 2024 aangepakt.

Espelerweg

Planning en fasering
De werkzaamheden worden naar verwachting uitgevoerd tussen 7 juni en eind augustus 2021. Het werk wordt verdeeld in negen fases. Door de werkzaamheden in fases uit te voeren, proberen wij de overlast voor aanwonenden zoveel mogelijk te beperken en de bereikbaarheid zo lang mogelijk te borgen. Per fase wordt een deel van de Espelerweg afgesloten en gelden er omleidingsroutes voor het weg- en landbouwverkeer. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad. De planning per fase is onder voorbehoud van onverwachte omstandigheden.

Reisinformatie fase 1a – week 23 en 24
Traject: deel Hannie Schaftweg tot kruispunt Hannie Schaftweg – Espelerweg
Het kruispunt is afgesloten voor doorgaand verkeer van en naar de Hannie Schaftweg. Doorgaand verkeer vanuit Emmeloord richting Espel en andersom kan gebruik maken van de Espelerweg. Bus 77 van Connexxion van en naar Espel blijft in deze fase over de Espelerweg rijden.

Reisinformatie fase 1b – week 24
Traject: deel tussen de Emmeloorder Dwarstocht tot en met een deel van het kruispunt Hannie Schaftweg – Espelerweg
Het kruispunt is toegankelijk voor doorgaand verkeer vanaf de Hannie Schaftweg richting rotonde Banterweg en andersom voor verkeer over de Hannie Schaftweg richting Urkerweg. Doorgaand verkeer vanuit Emmeloord richting Espel rijdt via de Urkerweg, Zuidwesterringweg en Espelerringweg. Verkeer vanuit Espel richting Emmeloord volgt dezelfde route. Bus 77 van Connexxion van en naar Espel blijft in deze fase wel over de Espelerweg rijden (door of langs het werkvak).

Omleidingskaarten fase 1a en 1b

Reisinformatie fase 2a – week 25
Traject: vanaf kruispunt Hannie Schaftweg tot inrit Intratuin
Doorgaand verkeer rijdt via de Hannie Schaftweg, Urkerweg en Espelerlaan en andersom. Intratuin en aanwonenden zijn bereikbaar vanaf de richting Bant. Bus 77 van Connexxion van en naar Espel rijdt niet over de Espelerweg. De haltes aan de Espelerweg vervallen tijdelijk.

Reisinformatie fase 2b – week 26
Traject: inrit Intratuin tot en met kruispunt Kennemerlandlaan
Doorgaand verkeer rijdt via de Hannie Schaftweg, Urkerweg en Espelerlaan en andersom. Intratuin en aanwonenden zijn bereikbaar vanaf de richting Hannie Schaftweg. Tijdens het aanbrengen van de deklaag (fase 1a, 1b, 2a en 2b: eind week 26) zijn direct aanwonenden korte tijd niet bereikbaar. Bus 77 van Connexxion van en naar Espel rijdt niet over de Espelerweg. De haltes aan de Espelerweg vervallen tijdelijk.

Omleidingskaarten fase 2a en 2b

Reisinformatie fase 3a – week 27, 28 en 29
Traject: vanaf kruispunt Kennemerlandlaan tot inrit huisnummer 12-1
Doorgaand verkeer rijdt via de Hannie Schaftweg, Urkerweg en Espelerlaan en andersom. Intratuin en aanwonenden zijn bereikbaar vanaf de richting Hannie Schaftweg. Talent XL, VSO Het Esveld en Triade zijn bereikbaar vanaf de richting Bant. Bus 77 van Connexxion van en naar Espel rijdt niet over de Espelerweg. De haltes aan de Espelerweg vervallen tijdelijk.

Reisinformatie fase 3b – week 28 en 29
Traject: vanaf inrit huisnummer 12-1 tot rotonde Nieuwlandenlaan
Doorgaand verkeer rijdt via de Hannie Schaftweg, Urkerweg en Espelerlaan en andersom. Intratuin, Talent XL, VSO Het Esveld en Triade zijn bereikbaar vanaf de richting Hannie Schaftweg. Tijdens het aanbrengen van de deklaag (fase 3a en 3b: eind week 28) zijn direct aanwonenden korte tijd niet bereikbaar. Bus 77 van Connexxion van en naar Espel rijdt niet over de Espelerweg. De haltes aan de Espelerweg vervallen tijdelijk.

Omleidingskaarten fase 3a en 3b

Reisinformatie fase 4a – week 32 en 33
Traject: vanaf rotonde Nieuwlandenlaan tot kruispunt Espelerlaan
Doorgaand verkeer rijdt via de Hannie Schaftweg, Urkerweg en Espelerlaan en andersom. Intratuin, Talent XL, VSO Het Esveld en Triade zijn bereikbaar vanaf de richting Hannie Schaftweg. Bus 77 van Connexxion van en naar Espel rijdt niet over de Espelerweg. De haltes aan de Espelerweg vervallen tijdelijk.

Reisinformatie fase 4b – week 33
Traject: Kruispunt Espelerweg en deel Espelerlaan
Doorgaand verkeer rijdt via de Hannie Schaftweg, Urkerweg en Banterweg en andersom. Intratuin, Talent XL, VSO Het Esveld en Triade zijn bereikbaar vanaf de richting Hannie Schaftweg. Bus 77 van Connexxion van en naar Espel rijdt niet over de Espelerweg. De haltes aan de Espelerweg vervallen tijdelijk.

Omleidingskaarten fase 4a en 1b

 

Reisinformatie fase 5 – week 34 en 35
Traject: Kruispunt Espelerlaan tot rotonde Banterweg
Doorgaand verkeer rijdt via de Hannie Schaftweg, Urkerweg en Banterweg en andersom. Intratuin, Talent XL, VSO Het Esveld en Triade zijn bereikbaar vanaf de richting Hannie Schaftweg. Tijdens het aanbrengen van de deklaag (fase 4a, 4b en 5: eind week 34) zijn direct aanwonenden korte tijd niet bereikbaar. Bus 77 van Connexxion van en naar Espel rijdt niet over de Espelerweg. De haltes aan de Espelerweg vervallen tijdelijk. Bus 315 van Arriva rijdt niet over de Espelerweg/Espelerlaan maar via de Banterweg. De haltes aan de Espelerlaan vervallen tijdelijk.

Omleidingskaart fase 5

Wat gaan we doen?

  • De bovenste asfaltlaag van de weg wordt vervangen. Tegelijkertijd leggen we een ribbelstrook met glasbollen langs de weg. Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen. De kantstrookverruwing met glasbollen wordt aangebracht tussen de rotonde Banterweg en het begin van het 60 km gebied.
  • Op het gedeelte binnen het 60 km gebied worden naast het asfalt grasbetontegels aangebracht om bermschade, bijvoorbeeld door brede landbouwvoertuigen, te voorkomen.
  • Binnen het 60 km gebied worden op de rechte stukken waar geen drempels of kruispunten zitten overrijdbare middenasscheidingen aangebracht.
  • Bij de Kennemerlandlaan wordt de fietsoversteek iets verlegd, waardoor deze door de middengeleider gaat lopen.
  • De lichtmasten in het 60 km gebied worden vervangen.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling Infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over deze werkzaamheden.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen