Code geel: Woensdagmiddag zware windstoten in het Waddengebied   Lees meer

Nieuws

Noordersluis gestremd voor de scheepvaart

Het betononderzoek is eerder afgerond dan verwacht. Oorspronkelijk hadden we gepland tot vrijdag 3 juli met een uitloop naar vrijdag 17 juli 2020. Gelukkig verliepen de werkzaamheden vlot en konden we de werkzaamheden op dinsdag 30 juni al afronden. De Noordersluis is niet meer gestremd. Een fijne vaart gewenst!

Stremming sluis
Van maandag 22 juni t/m vrijdag 3 juli 2020 (met een mogelijke uitloop tot 17 juli) vindt er betononderzoek plaats bij de Noordersluis in Lelystad. De Noordersluis kan alleen op werkdagen (maandag t/m vrijdag) door de scheepvaart gebruikt worden van 06.00 uur tot 09.00 uur en eventueel na afronden van de boring tot 22.00 uur. In het weekend is vaarverkeer wel mogelijk.

Wat gaan we doen?
Het onderzoek wordt uitgevoerd op het water, vanaf een werkschip. Wanneer een boring is gestart kan deze niet onderbroken worden. Het is erg belangrijk dat het werkschip stabiel blijft tijdens het boren en niet in beweging wordt gebracht door bijvoorbeeld golfbewegingen.
Wanneer het weer mee zit zijn we na twee weken klaar. Wanneer het tegen zit, kan het dus wat langer duren. De laatste boring is in het gunstigste geval op vrijdag 3 juli 2020 met een mogelijke uitloop tot in het slechtste geval op vrijdag 17 juli 2020.

Gevolgen voor de scheepvaart
Scheepvaart in de Lage Dwarsvaart moet op gepaste afstand (500 meter vanaf de boorlocatie) blijven wanneer er een boring in uitvoering is. Dit zal duidelijk worden aangegeven op de vaarweg.
Op het kaartje hieronder is aangegeven waar tijdens de boringen geen scheepvaart mogelijk is. De omleidingsroute van en naar het Markermeer loopt via de Zuidersluis bij Almere.

Noordersluis

Waarom een betononderzoek?
Er worden betonboringen uitgevoerd aan de lage kant van de sluis omdat de houten geleidewerken vervangen moeten worden. De geleidewerken zorgen ervoor dat de scheepvaart op een goede manier richting de sluis wordt geleid. Het vernieuwen van de geleidewerken is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen, waarin 13 beweegbare bruggen en 11 sluizen de komende jaren door de provincie Flevoland worden opgeknapt.

Actuele informatie via de Bouwapp
Elke dag zal de aannemer via de Bouwapp laten weten of de boring gestart is en wanneer deze ook weer klaar is. Zodra deze klaar is wordt de sluis weer bediend volgens het normale bedienschema. Verder zullen we proberen aan te geven wat de verwachting is voor de volgende dag(en). Op die manier is snel te achterhalen of en wanneer de sluis weer bediend wordt. Vragen, opmerkingen en klachten kunnen ook doorgegeven worden via de Bouwapp. Download de BouwApp via de App store of de Google Play store en zoek het project op (GOBS of Noordersluis).

Pagina update woensdag 1 juli 2020

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen