Code geel: Woensdagmiddag zware windstoten in het Waddengebied   Lees meer

Nieuws

Veilig varen in Flevoland

Het zonnige weer maakt het aantrekkelijk om lekker het water op te gaan. Dat is ook te zien aan de drukte op het water. Het is een prima manier om te ontspannen en Flevoland te ontdekken. De toenemende drukte op het water maakt wel dat de kans groter wordt voor ongelukken. Provincie Flevoland vraagt daarom aan iedereen om samen op te letten op de veiligheid en leef de regels na. Vorig jaar december zijn de nieuwe regels vastgesteld door de Provinciale Staten. De belangrijkste informatie hebben wij op een rijtje gezet.

Friese sluis bij Lemmer (klein)

12 km per uur in Flevoland
Belangrijk voor de veiligheid is dat iedereen zich houdt aan de maximumsnelheid. Voor de provinciale hoofdwateren is de snelheid vastgelegd op 12 km per uur. De provincie heeft dit voorjaar borden geplaatst om de maximum snelheid aan te geven. Wilt u waterskiën of snelvaren dan mag dat niet op het binnenwater maar ga daarvoor naar een van de aangegeven zones. Ga voor meer informatie naar de website van ‘Varen doe je Samen‘. Verder gelden uiteraard de regels van het Binnenvaartpolitiereglement. De handhavers en de waterpolitie zien hier op toe.

Bediening bruggen en sluizen aanvragen
De bruggen en sluizen worden in Flevoland volgens de normale tijden bediend. Vanwege de bediening op afstand heeft de bediencentrale niet automatisch zicht op wachtende schepen. Meld u zich daarom altijd aan voor de bediening van een brug of sluis. Belt u maximaal 1 uur van tevoren met onze bediencentrale via tel. 0320 – 767 610. Een computer registreert dan uw aanmelding. Of gebruik de aanmeldknop bij de brug of sluis. De laatste schutting start uiterlijk 15 minuten voor einde bedientijd. Let u bij het in- en uitvaren van de sluizen op de seinlichten en wacht met varen tot deze op groen staan.

Communicatie over stremmingen en calamiteiten
Het komt soms voor dat een brug of sluis gestremd is vanwege werkzaamheden of een calamiteit. Via twitter @flevovaarwegen.nl en onze gratis sms-waarschuwingsdienst houden we u hiervan op de hoogte.

Faciliteiten voor de watersport
De provincie heet de watersporters welkom in Flevoland en faciliteert de watersport actief. Dit voorjaar zijn alle vaarten en zijvaarten voorzien van naamborden wat het navigeren gemakkelijker maakt. Ook worden 2 nieuwe trailerhellingen aangelegd die vanaf augustus door de watersport gebruikt kunnen worden. Tot slot zijn er meerdere passantensteigers waar u kan afmeren (maximaal 3 x 24 uur). Meer weten over varen in Flevoland? Ga dan naar www.flevoland.nl.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 –  265 566. U kunt ook een e-mail sturen naar werkaandeweg@flevoland.nl. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over onze (vaar)wegen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen