Code geel: Vanaf woensdag aanhoudende hitte   Lees meer

Nieuws

Veiliger fietsen op de Dronterringweg en Elburgerweg

In juli brengt provincie Flevoland op twee locaties in de gemeente Dronten fietspadafscherming aan. Dit verhoogt de veiligheid van de fietsers. Voor wegverkeer levert dit enige hinder op tijdens de werkzaamheden.

Veiligheid (brom)fietsers
Provincie Flevoland heeft een inventarisatie gedaan van bruggen in provinciale wegen. Hierbij is specifiek gekeken naar de afstand tussen het fietspad en de weg op deze bruggen. In een aantal gevallen liggen het fietspad en de weg dicht naast elkaar, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Dit geldt voor de bruggen in de Dronterringweg (brug over de Lage Vaart) en de Elburgerweg (brug over de Hoge Vaart). Door een fysieke afscheiding (afscherming) aan te brengen tussen het fietspad en de weg is het straks niet meer mogelijk voor (brom)fietsers om per ongeluk op de weg te komen en ook omgekeerd, voor (vracht)auto’s om op het fietspad te belanden. Dit verhoogt de veiligheid van de fietspadgebruikers.

Werkzaamheden
Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli 2019 werkt provincie Flevoland aan de brug in de Dronterringweg. Er wordt tussen 09.00 en 15.00 uur gewerkt. Verkeer wordt tijdens het werk met behulp van tijdelijke verkeerslichten om en om langs het werkvak geleid. Een week later, van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli, wordt gewerkt bij de Elburgerweg. Hier geldt hetzelfde: tussen 09.00 en 15.00 uur wordt het verkeer om en om langs het werkvak geleid.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl Of meldt u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over dit project.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen