Nieuws

Verkeerslichten worden vervangen

In september en in oktober 2020 worden op 6 kruispunten in Flevoland de verkeerslichten vervangen. De kruispunten blijven open maar het verkeer moet wel rekening houden met overlast.

Planning

Kruispunt Voorbereiding Overlast Tijdstip
Trekvogelpad – N701 Oostvaardersdijk Almere vrijdag 18 september maandag 21 september tot en met donderdag 24 september Overdag
Ganzeweg – Sternweg Zeewolde vrijdag 18 september dinsdag 29 september tot en met woensdag
30 september
Na 19.30 uur
N302 Larserweg –
N305 Gooiseweg  Zeewolde/Lelystad
zaterdag 24 september woensdag 30 september tot en met donderdag 1 oktober Na 19.30 uur
N 703 Tussenring – Buitenhoutsedreef Almere donderdag 1 oktober woensdag 7 oktober tot en met donderdag
8 oktober
Na 19.30 uur
N305 Waterlandseweg – Nederstichtselaan ALmere woensdag 7 oktober dinsdag 13 oktober tot en met woensdag
14 oktober
Na 19.30 uur
Polderdreef – Grote Vaartweg Almere woensdag 7 oktober woensdag 14 oktober tot en met donderdag
15 oktober
Na 19.30 uur

Reisinformatie
De werkzaamheden worden in de avond en in de nacht uitgevoerd zodat het verkeer weinig last heeft van de werkzaamheden. Om 19.30 uur starten de werkzaamheden en zijn voor de ochtendspits afgerond. Bij het Trekvogelpad vinden de werkzaamheden wel overdag plaats maar buiten de spits. Op alle kruispunten heeft het verkeer normaal doorgang maar om veilig te kunnen werken is 1 rijstrook beschikbaar. Overdag werkt alles zoals gewoonlijk. Verkeersregelaars worden ingezet wanneer de verkeerslichten buiten gebruik zijn. De instellingen van de verkeerslichten worden na vervanging, zoals gebruikelijk, goed in de gaten gehouden en als iets hersteld moet worden doen we dat. Met deze vervangingen blijft de doorstroming van het verkeer ook de komende jaren goed geregeld. Daarnaast kan met de nieuwe verkeersregelkasten flexibeler worden ingespeeld op toekomstige ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld communicatie met intelligente voertuigen.

Voorbereidende werkzaamheden
Zoals terug te lezen is bij de planning vinden er voorbereidende werkzaamheden in de berm plaats. De verkeerslichten werken dan normaal en de rijbaan indeling blijft ongewijzigd. Het verkeer zal weinig last hebben van de werkzaamheden.

Minder energie verbruik
Met het vervangen van de verkeerslichten worden nieuwe LED units geplaatst. De huidige LED units zijn 15 jaar oud en hebben het einde van hun levensduur bereikt. De nieuwe LET units die geplaatst worden zijn van de nieuwste generatie en verbruiken minder energie en zijn daarmee duurzamer.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling Infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over deze werkzaamheden.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen