Nieuws

Verlenging afsluiting N301 Nijkerkerweg (Zeewolde)

Maandag 13 september a.s. gaat de volgende en laatste fase van de reconstructie van het kruispunt N305 Gooiseweg/N301 Nijkerkerweg van start. De huidige verkeersmaatregelen om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren worden daarom iets aangepast. Weggebruikers moeten vanaf maandag rekening houden met een nieuwe verkeerssituatie ter plaatse van het kruispunt. Voor de veiligheid van het verkeer vanuit Nijkerk blijft de afsluiting van de Nijkerkerweg tussen rotonde ‘Spiekweg” en de Gooiseweg gehandhaafd. Het verkeer moet hierdoor langer gebruik maken van de omleidingsroute.

Planning en traject
Van maandag 13 september tot en met zaterdag 25 september 06.00 uur worden de werkzaamheden uitgevoerd.

Nijkerkerweg

Reisinformatie wegverkeer Nijkerk – Almere
Verkeer komend uit Nijkerk naar Almere, Hilversum (A27) of vakantiepark de Eemhof rijdt om via de A28/A1/A27 of via de N704 Slingerweg, Eemmeerdijk en Gooimeerdijk-Oost.

Reisinformatie wegverkeer Nijkerk – Zeewolde (en omgekeerd)
Verkeer komend uit Nijkerk naar Zeewolde/Harderwijk rijdt om via de N301 Nijkerkerweg en N705 Spiekweg.

Reisinformatie wegverkeer Almere – Zeewolde (en omgekeerd)
Verkeer tussen Almere en Zeewolde kan over de N305 Gooiseweg rijden. Ter hoogte van de aansluiting van de N301 Nijkerkerweg is er per richting één rijstrook beschikbaar en kan het verkeer alleen rechtdoor via de zuidelijke rijbaan.

Reisinformatie wegverkeer Almere naar Nijkerk
Dit verkeer kan weer via N305 Gooiseweg/N301 Nijkerkerweg rijden. Ter plaatse van het kruispunt N305/N301 kan het verkeer via een ‘vrije’ rechtsaffer naar de N301 rijden.

Werkzaamheden
Op dit moment wordt het laatste deel van de Gooiseweg verdubbeld. Tussen de kruising met de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg liggen straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per richting. Tijdens de afsluiting wordt de rotonde bij de N301 Nijkerkerweg aangepast op de nieuwe situatie. De rotonde maakt plaats voor een kruising voorzien van intelligente verkeerslichten. Ook komt er bij dit kruispunt een vrije baan, zonder verkeerslicht, om rechtsaf te slaan van Almere naar Nijkerk. Zo’n vrije baan komt er ook om van Nijkerk naar Zeewolde te gaan.

Meer informatie
Heeft u een vraag over de bovenstaande informatie? Neem dan contact op met de afdeling Infrastructuur via telefoonnummer 0320 – 265 566 of stuur een e-mail naar werkaandeweg@flevoland.nl. Of meld u aan voor onze SMS-waarschuwingsdienst om op de hoogte te blijven over deze werkzaamheden.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling infrastructuur van de provincie Flevoland via de telefoonnummer 0320 - 265 566 of via e-mail werkaandeweg@flevoland.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste werkzaamheden in de provincie Flevoland?

Bekijk dan snel onze overzichtspagina met alle meldingen en werkzaamheden.

Bekijk alle meldingen